Реклама / Ads
46| 8728 |13.08.2012 НОВИНИ

Борисов: Метрото излезе по-евтино от АЕЦ „Белене”

.
Цялото метро с подземните паркинги и направата на булевардите отгоре струва около милиард. Това е по-евтино от изхарченото до момента за АЕЦ „Белене”, каза премиерът Бойко Борисов пред журналисти.
 

Премиерът се качи на един от новите метровлакове от станция „Европейски съюз”, слезе на станция „Национален дворец на културата”, а после пропътува разстоянието до последна спирка „бул. Джеймс Баучер”.

Участъкът ще бъде открит на 31 август, когато в България ще бъде и председателят на ЕК Жозе Барозу. В първия ден пътуването по новата линия от метрото ще бъде безплатно.

Да знаят данъкоплатците какво струва „Белене” към момента. Да сравняват хората и да преценяват кое е редно да се прави и кое – не, заяви Борисов. По думите му – това са над 42-43 километра тунели с оборудване.

Метрото ще спести много тонове бензин, задръствания, паркоместа в центъра. Транспортът с метро е екологично чист, защото влаковете са на ток, посочи премиерът.

Тази мечта, която я имаха софиянци, след 17 дни ще бъде факт, каза той. И то „само” срещу 35 лв. за абонамент и 1 лв. за билета. Картите за метрото поскъпват с 12 лв., което се налага заради пускането в експлоатация на втората линия на метрото - от "Обеля" до "Надежда".

Премиерът Бойко Борисов ще убеждава председателя на ЕК Жозе Барозу със спестените средства от метрото да се продължи строежът. Борисов каза, че става дума за отсечката до аерогара София и от спирка на метрото бул.”Джеймс Баучер” още една спирка нагоре, което е 2.5 км.

Премиерът заяви, че е доволен от направеното с общината. Бул. „Черни връх” го кърпехме през ден, трамваите го разбиваха и беше нещо отвратително. Всичко, което трябваше да се отремонтира, е направено. Стана един прекрасен булевард, каза той. Паркинг за 620 автомобила има над спирка бул. „Джеймс Баучер” на новата линия на метрото.
В понеделник гоним майсторите, дотогава всичко трябва да е приключило, и тестовите изпитания, паралелно с двата музея – Ларгото и Света София, трябва да станат до 31 август, каза Борисов. В строителството действаме активно. Еднолична е заслугата на Фандъкова в цветята, украсите и това, че градът стана по-приветлив и красив, каза той.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 58| 7132 |27.07.2012 Борисов: Човешката глупост минава всякакви граници на моменти . 63| 5778 |24.07.2012 Бойко Борисов: Атентатът нямаше как да бъде спрян . 0| 5626 |24.07.2012 Пускат полицейски кучета в метрото . 21| 6932 |19.07.2012 Борисов: Камикадзе е задействало бомбата; убито, главата му била на 100 м.

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads