Реклама / Ads
40| 5260 |12.10.2013 НОВИНИ

Борисов: На Орешарски му дърпат конците

.
Бойко Борисов Източник: Булфото
Орешарски не е никакъв премиер. На него му дърпат конците. Всъщност държавата я управляват Станишев и Местан. Това заяви в Сливен лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Той отново повтори тезата си, че тези хора трябва час по-скоро да си ходят.
 

БСП и Сергей Станишев нямат нито един спечелен избор срещу мен; досега винаги съм ги бил. Нито Местан има победа срещу мен, нито Сидеров има победа срещу мен, посочи Борисов.

Виждате този срам вчера в парламента, когато цяла Европа скърби за Вилфрид Мартенс, и предложихме да почетем паметта му, другите се съгласиха, а "Атака" излезе демонстративно от залата. Този срам не е за първи път. "Атака" е партията, която остана седнала и по време на европейския химн, но в същото време - ходят в кръчмите в Брюксел и обиждат европейските посланици. А благодарение на тези хора, в България са дошли стотици милиони евро, посочи лидерът на ГЕРБ.

Той подчерта, че в партията му са събрани най-добрите експерти. Имаме пълното право да се гордеем с всичко, което направихме за последните четири години в сектора на земеделието и европейското финансиране. За четири години направихме много за животновъдите, зърнопроизводителите, пчеларите и всички други сектори. Направихме толкова, колкото предните не са успели да направят за 20 години. Виждате и пътищата. Как може да се каже на магистрала „Тракия", че не е добра, след като вече се пътува за няколко часа от София до морето; след като Сливен вече си има море, и всичко е заради магистралата, която ние построихме, посочи той.

При нас усвояването на европейските средства беше в пъти повече. При ГЕРБ са усвоени над 40 % от средствата, които Европа е предвидила за България, каза Борисов. "А сега какво се случва? Те лъжат, че усвояват. Просто в момента пристигат фактурите за построените от нас "Тракия", "Струма", "Дунав мост 2" и всички други проекти.

Орешарски има наглостта да каже, че положението не било добре. Ами как да бъде добре, след като само лъжеха, че за три - четири месеца ще направят чудеса. Всеки ден сипят само обещания след обещания, а приходните агенции летят надолу, каза още бившият премиер на кръгла маса на ГЕРБ за европейското финансиране, която се провежда в Сливен.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5205 |11.10.2013 Орешарски промени решението си за Дивотино . 34| 6353 |11.10.2013 Орешарски: Имам отличници в кабинета . 11| 5416 |11.10.2013 Орешарски: Невъзможно е удължаване на мораториума за продажба на земи . 52| 5362 |10.10.2013 Орешарски финтира протестиращи през задния вход

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads