Реклама / Ads
109| 5395 |11.03.2015 НОВИНИ

Борисов: Още днес предлагам синдик за КТБ

.
Премиерът Бойко Борисов
Още днес ще предложа служебен синдик за КТБ. Докато се бави назначаването на синдик, имуществото на банката се разграбва. Единствено бързото решаване на този въпрос гарантира, че ще си върнем парите.
 
Това заяви министър-председателят Бойко Борисов от парламентарната трибуна във връзка с хода на делото срещу отнемането на лиценза на банката и как второинстанционното производство не може да стартира.

Премиерът припомни, че с решение на БНБ КТБ беше поставена под специален надзор. Борисов обяви, че са изплатени над 3.5 млрд. лева от Фонда за гарантиране на влоговете след обявяването на банката в несъстоятелност. Има два проблема, много сериозни. Нуждаем се от подкрепа, общ фронт. От трибуната той настоя за подкрепа от страна на всички парламентарни групи. Ние предлагаме закон за изменение и допълнение на закона за банковата дейност. Той помоли, тези промени да бъдат приети бързичко и със стара дата. Очакваме поне милиард и половина да можем да върнем от това, което сме дали като държава.

„Може би някъде да има допълнение, забележки, но казусът е изключително важен, има специфични термини”, добави министър-председателят.

„Съдебна реформа не значи да сменим само този или онзи, а да се гарантира, че точно това не може да се случи”, заяви Борисов. Решаването на този въпрос гарантира, че може да си върнем парите. Още днес финансовият министър ще сезира прокуратурата по тази тема. Надявам се комисията по финанси и финансовия министър да направят днес бързо заседание, но не бива да оставяме да разграбят банката, бе апелът на Борисов.

Започвам да ставам много тревожен като виждам какво става в Народното събрание. Дано не съм лош пророк, но с приближаването на местните избори имам чувството, че няма да минем без етнически конфликт, продължи речта си Борисов от парламентарната трибуна. Когато ДПС напуснаха залата тази сутрин започнах да си мисля дали не е по-добре те да стоят отвън и да ни говорят от едно друго място, каза Борисов.

Играете си с огъня, обърна се Бойко Борисов към ДПС. „Понеже хиляди проверки са ми направени във връзка с Възродителния процес, но се установи, че съм пожарникар”, заяви премиерът.

Борисов разказа, че е бил в Дулово три месеца в периода на Възродителния процес. „Не се страхувам и затова в нашата партия има много български мюсюлмани, ние сме конкурентни на ДПС. Знам колко е удобно да ни се пришие ДПС. Молбата ни е, не минавайте линията на толерантност, която сме си сложили. Тази парламентарна група, която човек по човек лично съм одобрил и предложил, може да направи реформите и без мен. Г-н Местан, тръгнат ли да преминават тази линия на толерантност, няма да бъде в управлението. Няма да допусна да се наредят 50 000 души и от джамиите да ми говорите”, заяви Бойко Борисов. „Какъв модел КОЙ, какви пет лева има общо ГЕРБ?”, запита министър-председателят.

Борисов смъмри подалият оставка Вучков с думите: „Редно ли е да ми предложиш главен секрета без да го съгласуваш с мен. Това да не е феодално министерство. Кога не съм ти вдигал телефона друг път", каза Борисов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 34| 4703 |11.03.2015 Местан с ултиматум към Борисов: ПФ и РБ аут от властта . 0| 4279 |11.03.2015 Днес изслушват шефа на НЕК . 1| 5523 |08.03.2015 Люта Баба Марта и днес: вятърът и снегът не спират . 12| 4408 |07.03.2015 Цветанов в тон с Борисов: Вучков не избра момента за оставката си

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads