Реклама / Ads
29| 5684 |31.10.2023 НОВИНИ

Борисов призова да се гласува за Ваня Григорова в София

.
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов Източник: БГНЕС
”Няма по-лошо от това да направиш нещо непоискано - добро или подкрепа, така че ние в София сме на балотаж за районни кметове, там ще сме активни; и както Хекимян каза - ”По-добре държавна собственост, отколкото държавна сигурност”. Нека избирателите гласуват по съвест на балотажа в София.”
 

Това заяви пред журналисти лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Той подчерта, че е местните избори са наказание за цялата политическа класа. 

 

"Такава ниска избирателна активност и толкова малко гласували. Всеки от нас, и анализаторите, да си направим извод защо вървим така надолу", каза още Борисов.

 

Партийният лидер отбеляза, че за ГЕРБ са гласували над 537 хиляди гласоподаватели в цялата страна, докато за ПП-ДБ - 273 хиляди.

 

"Преди местните избори аз казах, че основната цел на ГЕРБ е да бъде първа политическа сила. Това услужливо не искате да го коментираме - силата на една партия е в цялата страна. Кандидатите за кметове на ГЕРБ и подкрепени от нас на първи тур печелят 95 общини. От тях 7 са областни градове. В 71 общини кандидати за кметове на ГЕРБ отиват на балотаж. В 17 областни града ГЕРБ е на балотаж, и то с водещ резултат влиза в балотажа", посочи той.

 

"Когато печелехме изборите в София, печелехме с над 200 хиляди гласа, през 2019 г. Фандъкова спечели с над 249 хиляди гласа. Сега ПП и ДБ заедно имат 119 хиляди гласа в София - наполовината на това, което ние сме печелили... Изборите в София още не са завършили, така че резултатите на ГЕРБ са отлични на фона на останалите. Като политик с опит считам, че дори и фактът, че и "Възраждане" и останалите партии вървят надолу, не ми се мисли каква ще е избирателната активност на изборите за евродепутати", допълни Борисов.

 

Според него най-добрият начин партията му да си върне София е като я загуби. 

 

"Сега трябва да я спасим от спасителите - аз ги познавам тези хора, те не могат да работят, защото са мързеливи. С 24 общински съветници от общо 61 в СОС те имат възможност да правят сглобка с БСП, Възраждане, ИТН, или с нас. Само че три години те бяха безмилостни - всяка фуга и плочка беше снимано. Сега се надявам за вашата обективност и еднакъв аршин, да сте критични по същия начин", обърна се лидерът на ГЕРБ към журналистите.

 

По думите му резултатът на изборите в София е бил очакван след тригодишната масирана атака срещу ГЕРБ - Антон Хекимян не успя да стигне балотажа, като се нареди на третото място.

 

Борисов изрази мнение, че вече е прекалено късно ПП-ДБ да търсят ГЕРБ за подкрепа на втория тур.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 3919 |31.10.2023 Председателят на ЦИК: Условието да има машинно гласуване на 5 ноември е да има законосъобразна процедура . 4| 4583 |31.10.2023 Министър Йоловски отговори на ЦИК: Ще гарантираме на българските граждани възможността да гласуват машинно на втори тур . 19| 8102 |31.10.2023 Евгений Кънев: Дали тъмносините биха гласували за повече Европа, или повече Путин в София? . 9| 5076 |31.10.2023 ЦИК решава дали ще гласуваме и с машини в неделя

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads