Реклама / Ads
66| 6140 |13.03.2014 НОВИНИ

Борисов: Щом търпим Местан да ни дава акъл за морал, си заслужаваме съдбата

.
Бойко Борисов Източник: Булфото
Протестите не са заглъхнали, просто хората се отчаяха. Трябва да се разбие цялата държава, за да може да се тръгне начисто. Днес българите живеят в паралелна реалност, но всичко ще им дойде след това на главата.
 

Това заявява лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в интервю за в. "Ретро". Явно като народ си заслужаваме съдбата, щом можем да търпим Местан да ни дава акъл за морал и честност, казва Борисов.

В коментар на свои думи, че се готвят провокации с подписката за референдума, лидерът на ГЕРБ коментира: "До мен достигна информация, че определени хора се готвят да извършат нередности при събирането на подписите на публични места. Но Станишев и Местан друго и не могат да измислят. Така че най-вероятно са пуснали някъде провокатори. Затова, въпреки че вече сме събрали над 500 000 подписа и сме ги предоставили на комисията на проф. Близнашки, продължаваме. Така че в едномесечния срок, ако се наложи нещо да се поправи, ще го направим.”

Управляващите обаче няма да пуснат този референдум. Поправиха само Избирателния кодекс в частта, която касаеше избора на Централната избирателна комисия, и с това си измиха ръцете, заяви Борисов.

В отговор на въпрос дали ще приеме поканата на лидера на БСП Сергей Станишев за дебат преди евровота, Борисов заявява: "Ами, ако се кандидатирам за евродепутат, ще участвам на дебат. Ако не, като какъв ме кани? Освен това той не говори от името на една партия. Заявката е, че ще сумират гласовете от евровота от две или три партии. Като лидер на партия също е абсурдно да ме кани на дебат, защото не е премиер и не носи отговорност за политиката на правителството".

Лидерът на ГЕРБ категорично заявява, че няма да участва в евролистата на партията си. "Просто понеже Станишев не знае какъв иска да е и само си търси някакви оправдания пред обществото. Имаме вече обявен водач на евролистата – Томислав Дончев. Ако той иска да разговаря с някого, да отива там и да дебатира", посочва Борисов.

Относно социалната политика на кабинета "Орешарски" Борисов коментира, че това е поредният начин да си купуват избори. „Това че днешните управляващи набиват в главите на хората как сме занемарили социалната политика, не значи че е истина. Повтаря се като мантра всеки ден една лъжа. С такива хора действително трябва да имам за арбитър обективни медии. Взима се от първия ден, в който нашето правителство е на власт, до последния. Тогава ще видите, че сме дали над 4,5 млрд. лв. повече за пенсии.

Така че какво да им обяснявам и да отговарям на неверни неща. Но бедата, която за в бъдеще нанася това управление, са безпардонните кредити, които взимат при този нисък икономически растеж, огромните лихви, които впоследствие държавата трябва да плаща и разбира се заеми, които трябва да се връщат.

Лесно е сега да се каже: „Давам за пенсионерите, давам за социално слабите”, но трябва да кажеш, че тези пари впоследствие ще бъдат върнати от работещите хора в България, като няма да им се увеличават заплатите примерно. Хубаво е да се изкаже цялото изречение, когато се говори на тази тема. Никой не е против да се дават пари на социално слабите, но в същото време - и това е може би основната ни разлика, ние искаме тези, които работят, да работят, но и повече да виждат благата на труда си - в по-добра инфраструктура, по-добри условия за живот.

Попитан къде живее - в Банкя или в Бояна, както твърди Николай Бареков, Бойко Борисов заявява: "Не коментирам това лице. С него имам към 12 дела, когато ми минат делата, тогава ще коментирам решенията на съда. Ние имаме много партийни офиси, които се плащат от партийната субсидия. Те и затова се дават тези пари. Така че не мога да ви кажа какво има в Бояна, защото аз си живея в Банкя".
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 24| 5089 |13.03.2014 Местан прозря паническите страхове на Борисов . 38| 5570 |10.03.2014 Местан: След евроизборите се преминава от оцеляване към пълноценна работа . 63| 6246 |09.03.2014 Местан: Референдум явно ще има, но не трябва да е с евровота . 27| 5536 |08.03.2014 Местан: Съвременните държави не могат да бъдат моноетнически

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads