Реклама / Ads
4| 4750 |06.10.2009 НОВИНИ

Борисов търси лоби за еврокомисар по енергетиката

.
Желева и Борисов
Нашият кандидат за еврокомисар по енергетиката е Румяна Желева и в момента провеждаме много разговори, защото за да се получи такъв приоритет трябва го има и съгласието на другите европейски страни.
 
Това заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на посещението си в Каварна, където откри ветрогенераторен парк. В момента се водят разговори по няколко теми, сред които са енергетиката и инфраструктурата, допълва още Борисов.
Премиерът заяви, че през следващата седмица ще разговаря и с френския президент Никола Саркози и с италианския премиер Силвио Берлускони за лобито за въвеждането на български еврокомисар в енергетиката.

Според Борисов до срещата на върха в Брюксел на 29 октомври разговорите по тази тема с основните фигури в Европейския съюз вече ще бъдат осъществени.

Днес слeд заседанието на изпълнителната комисия и парламентарната група щe стан ясно предложението за еврокомисар по енергетиката.

Премиерът коментира още и темата за необходимите средства за развитие на алтернативната енергия в България, така че да бъдат покрити квотите на Европейския съюз. По думите му съществува проблем с това, че предишното правителство не е оставило средства в бюджета.

Според Борисов вече трябва да е станало ясно, че "лъжите за бюджетни излишъци или остатъци са съчинение, просто, за да забавляват хората". Той бе категоричен, че настоящото управление на страната ще направи всички възможно, за да се покрият квотите на Европейския съюз за възобновяеми енергийни източници.

Министър-председателят обеща до края на годината да закърпи бюджетът, за да не фалира държавата, а след това да бъде направена дългосрочна стратегия с перспектива.

Борисов коментира и обвиненията в липсата на прозрачност в обществените поръчки в енергетиката. „Наблюдавайте всяка една и ще видите, че са прозрачни”, зави премиерът.

Междувременно партия РЗС обяви, че подкрепят кандидатурата на Румяна Желева за еврокомисар. Заявката за подкрепа дойде лично от лидера на партията Яне Янев в британския град Манчестър, където той присъства на Годишната конференция на консерваторите.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 15| 5333 |05.10.2009 Издатели на медии посрещат Борисов като бог, други се кръстят . 8| 8136 |30.09.2009 Юрген Рот: Борисов не е Месия . 3| 5349 |30.09.2009 Национален дебат за еврокомисар иска номинираната Н. Михайлова . 20| 7030 |29.09.2009 Михайлова в битка с Желева за бг еврокомисар ?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads