Реклама / Ads
35| 5754 |16.12.2013 НОВИНИ

Борисов: Валутният борд пада, ако се управлява така

.
Ако това правителство остане още на власт, през 2015 г. България ще е по-зле от Гърция. Това е заявил председателят на ГЕРБ Бойко Борисов по време на двучасова среща днес с посланиците на страните от Европейския съюз и НАТО, съобщава партийният пресцентър.
 

Сред аргументите му е по-ниската от заложеното (с около 1 млрд. лв.) събираемост на приходите от НАП и митниците. "С кредитите, които взимат днешните управляващи, задлъжнялостта на страната се увеличава. В момента те си откупуват още една година управление с парите, които харчат за социални плащания", е коментирал Борисов пред дипломатите.

Прогнозата му, цитирана в информацията е, че валутният борд няма да издържи, ако се управлява по този начин.

Според него, при положение, че това правителство остане още една година на власт, догодина няма да може да направи бюджет, защото няма да може да вземе повече кредити. На срещата с посланиците в централата на ГЕРБ за пореден път Бойко Борисов е подчертал, че партията му е предсказуем партньор на ЕС, който стриктно спазва европейските правила.

Според лидера на ГЕРБ негативна оценка за българското правителство е и решението на еврокомисаря по енергетика Гюнтер Йотингер да отстрани кабинета от преговорите по проекта "Южен поток" и те да се водят от Брюксел.

Борисов е прогнозирал, че през следващите няколко години отново ще бъде извадена на дневен ред етническата карта. "Неслучайно преди дни беше създадена още една етническа партия - "ПОМАК", отбелязал като аргумент председателят на ГЕРБ.

По думите му, предадени в съобщението, "целувката между Станишев и Местан ще се окаже пагубна за БСП".

ГЕРБ има огромен потенциал за европейските избори, защото разполага с много добре подготвени кандидати, е уверил още дипломатите от ЕС и НАТО председателят на формацията.

Той е имал и лична среща с френския посланик в България Ксавие Лапер дьо Кабан, се подчертава още в пресинформацията.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 65| 8259 |12.12.2013 Бойко Борисов: Доган командва държавата . 18| 5224 |11.12.2013 Борисов: Тонева бяга заради лъжите за тока . 51| 5157 |06.12.2013 Борисов: Години наред БСП са машина за черен ПР . 62| 5484 |05.12.2013 Борисов: Предупреждавах, че ще объркат и "Южен поток"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads