Реклама / Ads
62| 5331 |18.07.2014 НОВИНИ

Борисов: Вееха Орешарски като знаме, сега не го искат

.
Вчера станах свидетел, че БСП не стои зад това правителство. Преди един месец ДПС не стоеше зад това правителство. По сутрешния блок водещият каза, че от ГЕРБ зависел кворумът. Кворумът в парламента една година се правеше от БСП, ДПС, „Атака”, независимите депутати на ББЦ. Как за една седмица всички започнаха да говорят, че от ГЕРБ зависело каквото и да било в парламента? Това заяви на влизане в парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, където кворумът пак се оказа мираж.
 

„Аз ви помолих, когато гласуваха Сметната палата и Закона за МВР, всички медии да помните тези дни, че те ще бъдат фатални за това правителство. Те го направиха. 10 млрд. на практика няма в държавата, те искат да актуализират с 200 млн. да си измият ръцете. Откога Орешарски не им е любим?”, запита Борисов.

„Нали го вееха като знаме за експерт миналата година. Било най-експертното правителство, било еди що си. От една седмица Станишев не се е появил, не се е чул, не се е изказал. Изведнъж всеки ден – ГЕРБ, ГЕРБ. Чакайте, ние сме опозиция. След 5 октомври ще ни търсите нас”, коментира лидерът на ГЕРБ.

На въпрос, че и от ГЕРБ зависи тези 225 млн. лева да влязат в Здравната каса и как ще стане, Борисов запита къде са били тези хора, които твърдят това преди десет дни, когато Орешарски е казал, че не е необходимо да се актуализира бюджета на НЗОК.

„Това го каза и министърката, цялото правителство. Изведнъж за няколко дни решиха с 200 млн. Те трябва да вкарат 500. Или да вкарат актуализация като хората да стане ясно, че са източили и няма пари в държавата, не са си събрали приходите, харчили са повече отколкото трябва, това, което говорихме една година. Сега да се събираме да правим актуализация. Това е замазване за пореден път на очите”, каза още Бойко Борисов.

Премиерът Пламен Орешарски трябва да излезе и да каже кой е виновен за всичко ставащо в страната и защо БСП му бламират актуализацията на бюджета на НЗОК. Не е лошо да пишеш във Фейсбук, но щом си министър-председател трябва да излезеш пред хората и да говориш мъжки, заяви още в кулоарите на парламента Бойко Борисов.

За нас здравето на хората е най-важно, но ние сме опозиция. Дефицитите в държавата са чудовищни. Управляващите съсипаха всичко. За една година "Атака" получиха всичко каквото искаха. То не бяха комисии, то не беше да говорят срещу мен. Сега да си ги намерят и да си правят кворум. Няма да забравя какво направиха срещу мен, но мога да кажа, че в момента ДПС се държат най-отговорно, обяви Борисов.
Ние продължаваме да искаме оставката на Иван Искров, а те не ни чуват. БНБ излъга хората и някой трябва да понесе отговорност.

БСП загубиха парламентарните избори и изборите за европарламент. С какво морално право ще искат да номинират еврокомисар. Кристалина Георгиева е най-добрият български политик в момента и получава само похвали от Брюксел. Кого ще извадят срещу нея? Кристиан Вигенин? Ние как подкрепихме Ирина Бокова за Юнеско, въпреки че е стар кадър на БСП, даде пример Борисов.

Орешарски, ако се беше държал надпартийно и достойно, можеше сега да е кандидат за служебен премиер. Можеше да е кандидат и за наше правителство. Щях да го взема за финансов министър. Аз го харесвах като финансов експерт, но той се подаде на натиска на БСП, ДПС и "Атака" и не показа нищо от експертните си качества. Загуби си името и се превърна в псевдоексперт, и псевдопремиер.

На 23 юли ще влезем в зала и ще е голяма радост да гласуваме оставката, разкри Борисов. Бившият премиер коментира и темата КТБ. Вместо да си говорим глупости сега из парламента, да бяхме гласували нови управител и подуправител на БНБ, на които хората имат доверие и да стане ясно какво е реалното състояние на КТБ. По времето на ГЕРБ растяха всички банки. Растяха и магистралите, и зала " Армеец", растеше всичко. Сега расте само дефицита, завърши Борисов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 24| 4930 |18.07.2014 БСП бесни на Орешарски за подкрепата за Кристалина . 55| 4975 |17.07.2014 Борисов: Извиняваме се, че моите цопнаха и гласуваха поправките в НК . 2| 4772 |16.07.2014 Орешарски се срещна с Жан-Клод Юнкер . 7| 4927 |15.07.2014 Борислав Борисов: БНБ не е в състояние да се справи със ситуацията

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads