Реклама / Ads
48| 6295 |21.11.2010 НОВИНИ

Босия: Филчев е бил агент на ДС

.
Николай Колев-Босия
Според Босия Никола Филчев е бил агент на ДС с прякор „Самуил”. По времето когато е главен прокурор пребива момче в трамвая. Зад него има хора, които го държат с компромати и те дърпат конците на всички управляващи, защото са много добре организирана група.
 

Ексминистърът на правосъдието Антон Станков заяви, че не се страхува да говори, но човек трябва да претегля какво казва и това само по себе си трябва да означава много. Задачата на министъра на правосъдието е по-скоро политическа, допълни той. Относно множеството появи в медиите на бившия главен прокурор Никола Филчев, Станков е категоричен, че той е имал какво да каже в правен аспект и се е защитил изключително добре. „ Според мен целият този скандал беше изчерпан като фактология още през 2004 – 2005 година, не се чу нищо ново. Направи ми впечатление само едно, че появата на Филчев предизвика коментари в ГЕРБ, а неговата поява беше предизвикана също от изказване на техен министър. Единственото нещо, което се случи бе, че се наложи премиерът Борисов да заяви подкрепата си за вътрешния министър, наложи се и Цветанов да обяснява какво точно е казал. Явно гафът беше там. И той предизвика всичко това” коментира ексминистърът на правосъдието в  „Рулетка” по Нова телевизия.

Николай Колев – Босия, който също бе гост в предаването, разкри стари случаи на побой от страна на Никола Филчев. Той обясни, че през 1987г. Филчев е пребил едно момче в трамвая и е арестуван за това. Задържан е за една седмица, като му е изготвен и психологически тест. Друга пострадала от побой е Нели Буцановска, която е работила като технически сътрудник във Върховния административен съд. Тя може да потвърди, че е имало такива инциденти. „Тези неща показват кой е Никола Филчев и че не е гаф това, което говори Цветанов. Да не споменаваме, че принадлежността на Филчев към ДС беше скрита. Той е бил агент Самуил” допълва дисидентът. Начинът по които се избира главен прокурор се избира и президент, и министър – председателя - от една сила. Според него тя представлява една организирана група от хора, които са много информирани и държат компромати за всички, които се издигат на власт и които по този начин са управлявани от тях. Босия твърди, че грешката на г-н Станков е подписването на заповедта за задържане на прокурора Колев, който тогава е бил с имунитет.

Станков отговори на отправеното му обвинението, че е одобрил протокола, който е бил предоставен в последствие, с който са иззети различни предмети, включително и наркотични вещества от автомобила, в който е пътувал прокурора Колев. „Не виждам съдия, който не би го направил”, поясни още той. На въпрос какво е казал Георги Първанов през юли 2002 година, когато се е наложило да сдобрява Антон Станков и Никола Филчев, бившият правосъден министър отговори, че един консенсус на политическо ниво винаги е по-добър от една война. Напрежението било създадено от това, че двамата са имали различни разбирания и от дистанцията на времето Станков си дава сметка колко зле е изглеждал един такъв конфликт между институциите.

Запитан какво му е казал директорът на Софийския затвор, когато е направен опит за измъкването на сръбския наркобос Сретан Йосич срещу платените тогава 3 милиона лева, Станков пояснява, че той се е обадил на директора, а не обратното, и лицето Йосич е било предадено както трябва с охраняван конвои от барети. „ Разликата между един юрист и един журналист е, че първият говори само, когато има доказателства”, поясни ексминистърът Станков. Той заяви, че няма отговор кой дърпа конците на Филчев, но винаги се е вълнувал от този въпрос.

Според Николай Колев- Босия обаче конците на Филчев са дърпани от много хора и те държат компромати. Той заяви, че Алексей Петров – Трактора има отношение към това, а и не само към него, но и към убийствата, които се случиха и които бяха поръчани – на адвокатката Надежда Георгиева, на прокурора Николай Колев, поръчването на Миков, както и опита за убийството на Димов. Босият, заяви че тези три сим карти, за които говори сегашния премиер и тогавашен главен секретар, са били иззети от бившия вътрешен министър Петканов и той е прекратил правомощията на отдел „Убийства”, иззел е тялото на Колев и го е предал на БОП. Като по този начин е наложил линия да се търсят наркотици, а не да се търси убийство, категоричен бе Босия.

Антон Станков контрира, че някои неща са преувеличени и всеки иска да е положителен герой, но е важна оценката на историята каква ще бъде. Той направи прогноза, че тази зима ще е много тежък за ГЕРБ и че конфликт със съдебната система не води до нищо добро.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 25| 4731 |18.11.2010 Дж. Уорлик: Няма кампания срещу Филчев . 24| 8274 |18.11.2010 Филчев убил Надежда заради $2 милиона . 12| 5344 |17.11.2010 И Сугарев праща Филчев на Темида . 1| 5030 |17.11.2010 МВР-шефът: Няма никакво обвинение срещу Филчев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads