Реклама / Ads
10| 6587 |11.09.2010 НОВИНИ

Братът на прокурора лихвар: Натопи ни измамник

.
Васил Михайлов Източник: Mirogled.com”
„Калин е измамник и е подвел полицията. Той дължи пари на много хора. Брат ми му помогна, а той подпали две семейства“, заяви вчера братът на задържания за лихварство заместник-прокурор на Перник Бисер Михайлов – Васил, пише пернишкият сайт Mirogled.com”.
 

В четвъртък сутринта с шумна акция МВР арестува държавния обвинител. Министър Цветан Цветанов заяви, че той е дал 30 хил. лв. заем на Калин Леков и съпругата му Ирина и получавал месечна лихва от 3700 лв. Потресаващи кадри от полицейската камера пък показаха как водят брата на Бисер – Васил по слипове с белезници. По-късно стана ясно, че всъщност Васил не е арестуван въобще, а прокурор Михайлов бе освободен под парична гаранция от 5 хил. лв. Повдигнатото му обвинение е за принуда.

„Не мога да коментирам нищо, защото срещу мен в момента има висящ процес“, заяви днес Михайлов.
Васил обаче обясни, че преди половин година заместник-прокурорът дал 10 хил. евро на Калин, за да гарантира той проект за строеж на къщи в Батак. След това Леков изчезнал.

„Брат ми е възпитан човек и никого не е заплашвал. Калин го изкара лихвар, убиец и изнудвач. Всъщност Бисер винаги му е помагал. Вероятно е изхарчил парите, които му е дал брат ми и за това е опрял до полицията. Бисер е уважаван прокурор, който е водил едни от най-тежките дела в Перник. Представяте ли си да заплашва жена, че ще я залее с киселина или, че ще убие децата й. Нямам думи направо“, недоумява Васил.

Полицията дошла в дома му около 9 ч. сутринта вчера. Били въоръжени и с качулки. Подали му определение за претърсване и нахлули в дома му. Изплашили децата му, а него закопчали с белезници и го завели по бельо на улицата.
„Беше унизително, шоу за квартала. Няма да оставя тези неща така. В момента проверявам дали са имали законово основание полицаите да действат така“, разказва Васил.

От жилището му криминалистите иззели 40 хил. евро. Васил твърди, че ги бил приготвил за пътуване в Германия. Взели му и пушките, които са законно притежавани. Боеприпасите обаче надвишавали допустимото от закона.
Васил поясни, че му излязло прозвище на лихвар, защото преди години имал заложна къща и, естествено, давал заеми. След това се захванал с бизнес с коли. Отворил автоборса, която по-късно продал. Сега пък бил съдружник в строителната фирма „Алматея“.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 6530 |09.09.2010 Сериен убиец уличил прокурора лихвар . 7| 5981 |28.05.2010 Нелоялни конкуренти натопили Марковски и Фицов ? . 1| 5132 |12.04.2010 Разпитаха човека, натопил шеф на МВР . 33| 5183 |06.04.2010 Дисциплинарно производство за прокурора, арестувал Цонев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads