Реклама / Ads
4| 5983 |23.01.2013 НОВИНИ

Братът на убиеца Георги - ключов свидетел, прехвърлили му колата

.
Братът на сержанта от авиобаза “Граф Игнатиево” Георги Тепавичаров е ключов свидетел какво се е случвало със семейството преди да ги открият - него, съпругата му и двете им малки момченца, мъртви в понеделник в жилището им в кв. “Кючюк Париж” в Пловдив срещу магазин “Молдавия”.
 

Костадин последен е видял брат си Георги жив в петък, а и първи е влязъл в апартамента и е открил мъртвата си снаха, пише 24 часа. Месец преди трагедията Георги прехвърлил почти новата “Дачия Логан” на Костадин, въпреки че вече колата била изплатена. Пак по това време поискал 600 лв. от брат си, за да погаси една от вноските. След два дни му върнал парите. Проверява се и дали самият Георги не е дал назаем пари на някого, който после да е имал интерес Тепавичаров да бъде ликвидиран. Роднините на семейството са разпитвани дали към Георги, съпругата и децата не са отправяни заплахи, притискани ли са от лихвари. Криминалисти и психолози се опитват да разберат дали 32-годишният сержант не е превъртял от психически тормоз. 
 

Роднините също подозират, че някой може силно да е притиснал Георги и той затова да е застрелял синовете си Илия(8), Ангел(4) и 28-годишната си съпруга Николина. Още миналата вечер братът на Георги - Костадин, е бил викан на разпит в Първо РПУ, спешно от София в Пловдив е пристигнала и Живка, сестрата на Николина.

Пловдивската прокуратура е изискала информация от банки за задължения на Тепавичарови.

По предварителни данни кредитите на семейството са 4 и надхвърлят 250 000 лева.

Теглени са както от сержанта, така и от съпругата му. Разследващите изясняват по кои от заемите Тепавичаров е имал пропуснати вноски. Проверяват и в Агенцията по вписванията дали семейството не е прехвърляло имоти преди трагедията.
 

Според разследващи голямата сума, от която младото семейство е фалирало, е потънала в нов магазин, който смятали да отворят в района на Събота пазар, на пет минути път от квартирата им. Смятали да продават мебели за обзавеждане на кухня и да предлагат монтаж на дограма. Точно заради това Николина напуснала магазинчето под блока им преди няколко месеца. Георги пък смятал там да събира оферти за дограма, и без това от две-три години остъклявал през уикендите и след работно време. Даже викал и брат си Костадин да помага, когато работата идвала в повече. Пред познати преди 20-ина дни Георги споделил, че новият им офис е почти готов, даже са поръчали обзавеждането и съвсем скоро щели да отворят. Към 14 ч днес в апартамента на Тепавичарови започна втора експертиза. Криминалисти влязоха, започнаха да отварят прозорците на жилището и да търсят следи от отпечатъци. Съседката Лиляна Павлова, която живее в отсрещния апартамент, чула изстрели към полунощ в петък срещу събота.

“Много силно се гръмна, към 3-4 пъти, но тук в квартала често пукат, хвърлят бомби, пиратки. Затова помислих, че някой си играе”, сподели тя.

96-годишната Тинка Гълъбова, която обитава апартамента точно под Тепавичарови, обаче нищо не чула. Къпах се, може тогава да е станало, каза тя.

Следи от барут са открити по ръцете на Георги, става ясно от химическата експертиза. Това потвърждава първоначалната версия на разследващите, че сержантът е застрелял децата и съпругата си. Очакват се резултатите от балистичната и съдебно-дактилоскопичната експертиза. Според разследващи Тепавичаров е застрелял децата и съпругата си в събота призори. Малчуганите са били по пижами, а баща им - по тениска.

Когато ги докараха за аутопсия, целите бяха в кръв, ужасна гледка, такова нещо не сме виждали, споделиха медици. Първоначалният оглед показал, че е стреляно много прецизно, освен отвор от куршум в главата по телата не са открити други следи от насилие. Били са фактически здрави, като се изключи смъртоносната рана, обясни съдебен медик.

Николина е намерена в спалнята, а момченцата Илия и Ангел, на 8 г., и 4 г., са били на легълцата си. Самият Тепавичаров е открит проснат на земята. Съдебни медици твърдят, че смъртта е настъпила светкавично за всички и те не са страдали. По случая са ангажирани специалисти от Института по психология на МВР. Според тях сержантът е изпаднал в психологически срив от невъзможността да обслужва заемите си. Част от тях били теглени за обзавеждане на семейния хотел в Чепеларе.

Откакто научили за трагедията, родителите на Георги Илия и Стоянка Тепавичарови, са под постоянен лекарски контрол, бият им инжекции, а военен психолог и лекар са денонощно край тях.
 

От миналата вечер възрастните са в семейния апартамент в Нареченски бани на ул. “Младост”. Пред входа на кооперацията е паркиран джип с постови, който не пуска никого да се качи по стълбите към жилището им.

“Докараха ги снощи, бях да си поговорим, ама като ги гледам, пред тях хубаво вече няма”, каза 73-годишния Костадин Томов, дядо на Георги и баща на майка му Стоянка. С приказката на Ханс Кристиан Андерсен “Малката кибритопродавачка” учителите и психоложка съобщиха на II “а” клас в ОУ “Братя Миладинови”, че съученикът им Илия Тепавичаров е отлетял на небето. Повечето ученици бяха с родителите си. Педагозите разказали историята за момиченцето, което отива с усмивка на небето. Илия няма да е сам там горе, а с най-близките си, обяснили те.Някои от децата се разплакали, но повечето вече знаели от медиите за случилото се.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 16| 7325 |18.01.2013 Георгий Станишев: Единственото вярно е, че Сергей ми е брат . 14| 5803 |04.01.2013 Калин Георгиев заминава спешно за Израел . 63| 20380 |28.12.2012 Най-големият тих скандал на 2012 - Кристалина Георгиева? . 5| 6741 |21.12.2012 България се прощава с Георги Калоянчев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads