Реклама / Ads
9| 17517 |01.02.2011 НОВИНИ

Братя Диневи – крайно нуждаещи се

.
Aтанас Терзиев Източник: Булфото
Кметът на Несебър Николай Димитров неправомерно е подписал анекс с една от фирмите на братя Диневи към договор за отстъпено право на строеж върху апетитен общински парцел в гр. Свети Влас.
 

Това се случва година след като е изтекла 5-годишната давност на изваденото вече разрешителното за строеж, обявиха от централата на ДЕЛА. По този начин вместо отказ заради неизпълнението на строителство от страна на фирмата на Диневи, несебърският кмет дори увеличава разрешеното строителство с над 700 кв. м.

Според председателя на ДЕЛА Атанас Терзиев при подписването на въпросния договор Димитров незаконно е заобиколил общинския съвет, като самоволно е позволил увеличението на позволеното строителство на фирма „Веднид” ООД. Това е станало чрез вратичка в общинска наредба, която се отнася само за граждани с „жилищни” нужди. „В случая става дума за юридическо лице, а и трудно ще повярваме, че Динко Динев има жилищни нужди. Заобикалянето на общинския съвет и съзнателното надхвърляне на отговорностите на кмета при разпореждането с общински имоти е явно престъпление, което се превърна в емблема на сегашното управление.”, добави още Терзиев.

Справка в регистъра на сделките с общински имоти е показала, че в края на 2004 г. „Ре Те Ком” ООД купува от община Несебър право на строеж на офис сграда за кабелна телевизия на три етажа с общо 900 кв. м. РЗП върху общински имот в Свети Влас, намиращ се на около 100 м. от брега на морето. Към този момент Динко Динев притежава 48% от дяловете на дружеството. През м. юни 2007 г. „Венид” ООД, представлявано отново от Динко Динев, купува правото на строеж от „Ре Те Ком” ООД. В края на май 2010 г., повече от година след изтичането на 5-годишния давностен срок на правото на строеж, е подписан анекс между община Несебър и „Венид” ООД, с който се увеличава разрешеното РЗП до 1453 кв. м., като според новата проектна документация предвиденият строеж вече е жилищна сграда.

„Вместо кметът да разпореди прекратяването на вече изтеклото право на строеж, той допуска увеличение на разрешеното строителство цели 6 г. след учредяването му. Това е поредното корупционно решение, което показва, че общината се управлява главно с цел защита и отстояване на бизнес интересите на няколко души за сметка на всички данъкоплатци”, добави още Терзиев.

От ДЕЛА обявиха, че ще настояват за възстановяване на собствеността на общината върху имота и подвеждане под отговорност на замесените лица.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 5121 |01.02.2011 Привикват съдия на братя Галеви във ВСС . 12| 5342 |16.01.2011 М. Найденов: За Бога, братя, гледайте на каква цена купувате! . 2| 5850 |01.11.2010 Хванаха братя "изнасяли" проститутки за Франция . 6| 6638 |01.11.2010 ЕВН спря тока на "Марина Диневи"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads