Реклама / Ads
4| 4287 |16.11.2015 НОВИНИ

БСП иска заместник-кмет по сигурността в София

.
Калоян Паргов
София трябва да има заместник-кмет по сигурността. Това заяви председателят на групата на БСП в Столична община Калоян Паргов в ефира на Канал 3. „Този човек трябва да бъде професионалист, а не паркетна фигура, каквато имахме в по-миналия мандат, коментира той. - Има достатъчно подходящи личности за този пост. Те не са известни на обществеността, защото работата им не е да се показват по телевизията. Заместник-кметът по сигурността трябва да бъде в сянка, да предприема необходимите мерки и да се справя с всяка заплаха за спокойствието на гражданите“.
 
Има достатъчно подходящи личности за този пост. Те не са известни на обществеността, защото работата им не е да се показват по телевизията. Заместник-кметът по сигурността трябва да бъде в сянка, да предприема необходимите мерки и да се справя с всяка заплаха за спокойствието на гражданите“, каза още той.

Калоян Паргов беше категоричен, че спокойствието в Европа приключи с парижката трагедия във фаталния петък, 13-и. „Посланието на атентата е съвсем ясно – оттук нататък никой от вас няма да спи спокойно, да живее спокойно, където и да се намира, коментира той. - Това е атака срещу най-ценното за човека – вътрешния му мир. Обърнете внимание на местата, в които се случиха атентатите. Там, където хората се забавляват и релаксират с приятели. Това е големият ужас – вече никой не се чувства сигурен нито в дома си, нито на любимите си места за почивка“.

Според Калоян Паргов, у нас трябва да бъдат предприети незабавни мерки от управляващите за гарантиране сигурността на гражданите. „Най-напред трябва да бъде укрепена границата с Турция, след това да се засили бдителността на службите и не на последно място – да се овладее бежанският поток, категоричен е той. - Нужни са щателни проверки на всички чужденци, които влизат в България. Трябва да затегнем сериозно пропускливостта на границите ни и да работим в отличен синхрон с партньорските служби за разпознаването на терористи. И всичко това трябва да бъде явно за българските граждани, за да видят те, че имаме държава“.


Калоян Паргов коментира и слабостта на общата сигурност на държавите-членки на Европейския съюз. „Досега цялата интеграция се въртеше само около икономиката и пазара на континента, каза той. - Така и не беше постигнат успех при опитите за създаване на общи въоръжени сили. Защото това е свързано със суверенитета на всяка от държавите. В криза всяка страна-членка се отделя, свива се в себе си и тогава избуява този национален суверенитет – на първо място излиза сигурността на въпросната държава, а не общата – на Европа. Ето това е огромният проблем. След като досега не си успял да обединиш държавите в името на общата сигурност, по време на криза такова нещо е невъзможно“.





Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 41| 8842 |16.11.2015 Елена Йончева: Не искаме политиците да плачат, а да отговарят . 64| 8130 |15.11.2015 Паси: НАТО няма да се справи с ИД, да поиска помощ от Русия и Китай . 2| 4352 |13.11.2015 В НИМ показват съкровищата, поискани от Вартоломей . 6| 7229 |12.11.2015 Фрог око: За профукване на милиони пак искат уволнение на зам. министър Грудев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads