Реклама / Ads
39| 17307 |17.02.2019 АКТУАЛНО

Ако напускайки парламента БСП не каже за Пеевски и Цацаров, значи е част от мафията

.
Корнелия Нинова
БСП напуска парламента. Крайно решение, което се взима в момент на политическа криза или в нейното навечерие, което я прави необратима. Лидерът на социалистите Корнелия Нинова изтъква няколко причини, най-главната от които фактическото премахване на преференциалния вот.
 

От БСП са недоволни също, че нищо от техните предложения по проектозакони не е е прието. Това достатъчно ли е? Ами ако Бойко Борисов поговори със своите депутати и те променят мнението си за преференциалните листи? Ще се върнат ли тогава „червените“ в пленарна зала? Колко пъти може да бъде играно подобно положение на излизане и връщане? Кой печели и кой губи от такива политически стъпки?

БСП заявява, че преминава към „курс на въоръжена борба“ в името на своите избиратели и на обществените ползи. Чудесно, но дали е така?

За да ни убедят, че наистина го мислят, а не е някакъв предизборен трик Корнелия Нинова трябва да заяви още:

 

- Каква е позицията на БСП за статуквото?

- Каква е позицията на партията за модела #Кой и Делян Пеевски, който го олицетворява?  

- Какво смята БСП за работата на прокуратурата и на главния прокурор Сотир - Цацаров, който все по-често дава основания за съмнения, че действа в подкрепа и съучастничество на Пеевски и модела, притиснал държавата в мъртва хватка?

- Какво е мнението на социалистите за действията на Специализираната прокуратура и Специализирания съд, които също будят основателни тревоги с някои свои действия и решения?

- Какво смята левицата за съмненията, че агенти на руските тайни служби са подозирани за неприемливи действия на българска територия?

- БСП трябва ясно и категорично да се разграничи от модела, който допуска срастване на институции, структури, на партии с мафията. Да се разграничи от представители на това „обединение“ в „Позитано“ 20.

- Да заяви своята позиция за работата, бездействието и провалите на структурите от системата за национална сигурност. За кадровия погром в МВР, службите и ДАНС. Ясно и категорично.

- Каква е позицията на БСП за повсеместната корупция, която не просто държи България на дъното на всички класации в ЕС?

- Нинова да заяви дали има вариант БСП да направи коалиция с ДПС и ако „Да“, при какви условия?

 

Всичко това БСП и нейният лидер са длъжни да кажат открито пред обществото. За да е ясно с какви с аргументи искат падането на сегашната власт и с какви намерения ще влязат, ако получат този шанс от избирателите. Не е достатъчно да разчиташ на наказателния вот, както стана при избирането на Румен Радев за президент. Трябва много повече – да се събори цяла една система, да започнат реални реформи в здравеопазването, социалната област, съдебната власт, образованието, националната сигурност  и пр. Има ли БСП воля и смелост да обещае това, да гарантира, че няма да се отметне и решимост да действа. Засега Корнелия Нинова и нейните съпартийци не смеят дори да произнесат името на Пеевски и Доган. Атаките им са главно срещу Борисов. Не споменават и Цацаров. Защо? Ако имат съображения, които не смеят да признаят пред хората, да спрат да се правят на опозиция. Това е тестът пред обществото. Засега БСП не смее дори да попита за милионите на Гергов от дупката във Варна. Ако ще имитират решителност по.добре да си се съират на Бузлуджа, да ядат кебапчета и да си плачат за Сталин и Георги Димитров. Значи са миналото, а не бъдещето.

 

Фрог нюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 7620 |27.12.2018 Каракачанов пита Радев да си каже, кой лобира за F-16 . 13| 8246 |01.12.2018 Магистрати, кажете честно: Цицерон или Ленин? . 10| 11099 |05.10.2018 Обзор на седмицата: Разумният избор да кажем „СТИГА”, явно не ни устройва . 18| 8003 |26.07.2018 Започна се! Патриотарски бой в парламента?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads