Реклама / Ads
64| 6263 |02.09.2012 НОВИНИ

БСП подава сигнал в ОЛАФ за злоупотреба с евросредства

.
Илияна Йотова
Подготвен е сигнал до Европейската служба за борба с измамите (ОЛАФ) във връзка със съмненията за злоупотреба с европейски средства от страна на бивши служители на Министерството на земеделието и храните, съобщи евродепутатът от ПЕС Илияна Йотова.
 

Цялата документация ще бъде внесена в ОЛАФ в понеделник.

„За съжаление ОЛАФ не за първи път ще се занимава със земеделското министерство и с фонд „Земеделие”. То печели рекордите по сигнали в ОЛАФ. За съжаление цялата тази структура е с доста съмнителна репутация в Европейската комисия”, каза Йотова.

На своята интернет страница ОЛАФ има специален формуляр, в който може да получава анонимни сигнали, тъй като в някои от случаите става въпрос за много големи размери и за злоупотреби с евросредства.

„В тази връзка призовавам всички, пострадали от политиката на земеделското министерство по отношение усвояване на евросредствата, да изпращат своите сигнали в ОЛАФ, тъй като очевидно нито правителството ще вземе мерки в тази посока, а мудността на българската съдебна система за съжаление е част и от забележките, които ЕК има към България в мониторинговия си доклад”, каза още Илияна Йотова.

Жалко е, че се разхищават евросредства от приближени на управляващите в момент, в който България вече загуби безвъзвратно милиони евро по Програмата за развитие на селските райони и за рибарство.

Йотова разкритикува правителство и за това, че не е представило приоритетите, които България трябва да отстоява за следващия програмен период на еврофинансиране. Според нея приоритетите, които България е заявила, са хаотични и неактуални.

"До този момент от българското правителството не ни е дадена ясна позиция какво ние трябва да отстояваме като евродепутати. Смешно и  жалко е, когато идваш на заседанията на различните комисии  и всички депутати имат ясната позиция на родното си правителство независимо от партиите, от които идват. Те защитават всеки един цент, защото чергата се дърпа от всички страни", заяви тя.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 7256 |16.08.2012 Морски вълци: Нашите служби сигнализирали за кораба с дрога . 7| 10315 |07.08.2012 Запечатаха казиното до х-л „Радисън” по сигнал . 8| 6785 |27.07.2012 Цв. Цветанов: Имало е поне 15 осигурени сигнала за тероризъм . 19| 6334 |26.07.2012 Кирчо Киров: Има сигнали за „спящи” клетки у нас

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads