Реклама / Ads
26| 5192 |23.07.2011 НОВИНИ

БСП в задкулисни игри с ДПС срещу Кунева

.
Въпреки явната преднина на Янаки Стоилов и Петър Кънев, която имат като номинации за вице на Ивайло Калфин, ръководството на столетницата е решило да изчака позицията на ДПС. Това стана ясно часове преди днешния конгрес на БСП.
 

Според запознати с отношенията между бившите коалиционни партньори червените са склонни да приемат кандидат за вицепрезидент, различен от Стоилов и Кънев, стига той да е посочен от Ахмед Доган. Целта на упражнението е да бъде неутрализирана Меглена Кунева, пише Блиц.

Не е тайна, че т.нар. независима кандидатка е достатъчно близо до ДПС, за да се нареди на опашката за бонус гласове при евентуален балотаж. Именно заради това Сергей Станишев и компания са готови на изпреварващи отстъпки, които да им дадат стратегически аванс пред прекия конкурент.

За борбата с все още неизвестния кандидат на управляващите пък по всичко личи, че БСП ще разчита на САЩ и Европейската народна партия, в която членува ГЕРБ. Червените не крият очакванията си, че западните сили ще попречат една и съща политическа сила да овладее едновременно и парламентарната, и президентката власт у нас.

В БСП таят надежда, че ще успеят да провокират необходимите им процеси чрез Ивайло Калфин, който осъществи редица международни контакти по време на работата си като депутат в европарламента.

Ивайло Калфин е нашият шанс да спечелим срещу антидемократичната и идваща от подземията партия ГЕРБ. Това каза депутатката Ваня Добрева и подчерта, че БСП трябва да поеме отговорност за прехода.

Думите на Добрева накараха представителят на старото поколение Георги Пирински да поиска моментално право на реплика. Той се обяви категорично против дейците на партията да бъдат заклеймявани като конспиратори на т.нар. криминален преход и подчерта, че сега БСП има много по-важни неща от това да се раздухва дебат, който днес не е нужен.

Вместо мълчание Ваня Добрева излезе още веднъж на трибуната и заяви съвсем категорично, че докато "не си изясним кои сме, нямаме бъдеще. Не си мислете, че някой ще ни възприеме сериозно, ако си позволяваме да отминаваме определен исторически период”, настоя Добрева, с което спечели одобрението на по-младите членове на столетницата.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 27| 5873 |18.07.2011 Калфин бил "близнак" на Кунева . 48| 5076 |16.07.2011 Кунева правела кампания с минимални харчове . 14| 6536 |12.07.2011 Любомир Христов ще е подгласник на Меглена Кунева . 63| 6254 |30.06.2011 Социолози: Кунева печели, ако се прегърне с ДПС и БСП

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads