Реклама / Ads
19| 5466 |08.04.2011 НОВИНИ

Буреносни облаци се завихрят над главите на Тр. Трайков, Н. Караджова и М. Найденов

.
Нароченото трио е Трайков и Караджова плюс Найденов
Тримата са в "черния списък" на ГЕРБеровите депутати. Първи сред отличниците е премиерът Бойко Борисов. От ГЕРБ не обичали Караджова, била троянски кон. РЗС пък кани Трайков за експерт.
 

Трима министри са получили най-много двойки от депутатите от ГЕРБ. Това са Мирослав Найденов, Трайчо Трайков и Нона Караджова, съобщава “24 часа”. Всички от ГЕРБ попълваха анонимни анкети на заседанието на групата си във вторник вечер в станцията на социалното министерство в Кремиковци. Идеята е на шефа на групата на ГЕРБ Красимир Велчев. Той вече е събрал анкетите в пликове и ще ги даде на Бойко Борисов.

Много от депутатите споделиха вчера, че се надяват така да подскажат на премиера, че са нужни промени в правителството. Красимир Велчев обаче отрича оценките да са един вид натиск към Борисов за промени. В анкетите срещу името на всеки министър депутатите са поставяли оценки от 1 до 6. Повечето от тях обаче не са разбрали за единицата и масово са писали двойки на онези членове на правителството, от които не са доволни.

Земеделският министър Мирослав Найденов оглавява класацията. “Не спира да прави гафове”, недоволстват почти всички в групата на ГЕРБ. Някои гербери обаче признават за успех направеното със стандартите за храните. Много от избраниците обаче обясниха, че са се водили в негативните си оценки и от факта, че това е ведомството, в което най-трудно могат да направят връзка не само с министъра, но и с когото и да било от чиновниците, за да поставят проблеми на региона си. За министъра на икономиката и енергетиката критиките не са повлияни от скандала около АЕЦ “Белене”, който се разви след вторник вечерта. Екоминистър Нона Караджова пък е винена най-вече за спрени средства по европрограми.

Четвърти в “черната” класация на ГЕРБ е транспортният министър Александър Цветков. Сред двойкаджиите с по една-две ниски оценки се нареждат още Сергей Игнатов, Вежди Рашидов и Свилен Нейков.Най-често обаче депутатите са поставяли тройки и четворки. За всеки министър може да има критики, но може да се каже и добра дума, обясниха те.

Първи сред отличниците пък е премиерът Бойко Борисов. Проучването на “24 часа” обаче разкри, че има депутати, които нарочно не са попълнили анкетата. “Видях колегите как настървено се нахвърлиха да пишат оценки и си помислих: ето, това е техният миг на отмъщение - да бъде отстранен нехаресваният от тях министър. Това ме отказа”, обясни избраник. Негов колега пък смята, че е по-редно всеки от министрите да се оценява само от депутатите от ресорната му комисия, защото другите нямат кой знае колко обективни наблюдения над работата им. Точно поради тази причина някои гербери споделиха, че са писали оценки само на тези членове на кабинета, с които са работили пряко, съобщава още 24 часа.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 5244 |16.08.2010 Зверска жега днес; пазете главите! . 54| 4842 |10.08.2010 БСП иска главите на трима министри . 48| 5110 |26.01.2010 Станишев поиска главите на трима министри от ГЕРБ . 5| 4499 |14.01.2010 РЗС иска главите на 11 министри

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads