Реклама / Ads
16| 7749 |16.01.2015 НОВИНИ

„Чешитката“ - прякор на us-посланичката Марси Рийс

.
Марси Рийс
Пилотите от „Еър Форс“ дадоха прякор „Чешитката“ (Scrappy) на американската посланичка Марси Рийс.Това разкри държавният секретар на САЩ Джон Кери на среща със служителите на американското посолство в София.
 
Стенограма от срещата бе публикувана на сайта на Държавния департамент на САЩ.Думите му са посрещнати с бурен смях. А Кери продължава: „Както и да е, казаха ми, че ако на някого му трябва водач за преходи из планината Витоша, тя е човекът".

Виждайки многото струпали се деца на дипломати, държавният секретар пита: „Има ли някой на 11 години? Толкова голям бях, когато тръгнах в чужбина с родителите си, които бяха станали дипломати“

„Това са общо 90 години работа. А никой не изглежда като 90-годишен, а?“, шегува се Кери с Николай Тагаров, Блага Клинчева и Костадин Костов, които имат тридесет годишен стаж в посолството и благодари на служителите Кери.

Кери приканва децата да му зададат въпроси. Момченце на име Раян излиза на сцената, но си глътва граматиката. „Забрави ли, а? Забрави ли? Ето какво става: ако някой тръгне да ти задава въпрос, попитай го първи ти, и човек ще забрави какво иска да те пита".

Момиченце на име Луси обаче набира смелост и го пита: „Какво всъщност работиш?“, при което посолството избухва в ръкопляскания. Кери се окопитва: „С какво се занимавам ли? Окей. Майка ти и баща ти тук ли са?“ (Бурен смях в залата.) След което държавният секретар обяснява, че като сенатор е писал закони. „Как се нарича тази власт?“, пита Кери. Тъй като залата мълчи, той сам отговаря: „Законодателна". След това пояснява, че има още съдебна и изпълнителна власт, като последната според него е най-важната.

„Добре, приятели. Ако продължа, ще стане по-лошо от „Срещни се с пресата“ (легендарно седмично предаване с интервюта на Ен Би Си – б.р.). Благодаря! Беше ми много приятно с вас“, казва гостът и срещата приключва.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 16| 5312 |16.01.2015 Вицето Дончев: Не е сигурно, че "Южен поток" е спрян . 9| 4622 |16.01.2015 Я. Стоилов: БСП е с принос за връщане на спрените влакове . 5| 5359 |16.01.2015 Шефът на БДЖ пред Фрог: Знам как да се натрупат 210 млн. лв. . 22| 5593 |16.01.2015 К. Исмаилов: Валери Симеонов има неприязън към роми и турци

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads