Реклама / Ads
6| 4621 |10.08.2011 НОВИНИ

Четирима са задържаните за разстрела в Хаинбоаз

.
Двама от тримата задържани за обира на великотърновския бизнесмен Атанас Атанасов днес е трябвало да напуснат България.
 

Четирима са задържани за тежкото престъпление в прохода Хаинбоаз, при което беше прострелян 45-годишният великотърновски бизнесмен Атанас Атанасов, съобщи агенция Фокус. Задържаните са трима криминално проявени българи и един чужденец. Днес бе намерено и оръжието на престъплението. При процесуално-следствените действия е намерена чанта, изхвърлена от групата на влизане в Габрово, преди Околовръстния път. В чантата са намерени един автомат „Калашников” с пълнител и 30 патрона, с муфа за заглушител, един брой пистолет, неустановена марка, с пълнител с 15 патрона и също с муфа за заглушител, два броя тротилови шашки по 200 грама, два броя тротилови пресовки по 200 грама, два броя електродетонатори, два броя радиостанции, два броя заглушаващи устройства, едно сканиращо устройство, една черна маска с прорези за очите и устата.

Оръжието на престъплението и целият богат арсенал, означават, че тази група е била добре подготвена, за да извършва подобни грабежи на територията на страната, каза министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов.

Двама от тримата задържани за обира на великотърновския бизнесмен Атанас Атанасов днес е трябвало да напуснат България.

Групата, задържана за стрелбата в прохода „Хаинбоаз”, е използвала червен пипер, за да заблуди полицейските кучета. В изоставеното БМВ, управлявано от групата, е намерено количество червен пипер. В повечето случаи се използва, за да може да се заличават следите като се заблуждават с мириса кучета, които биха могли да тръгнат по следите”, каза министър Цветанов.

Едно от лицата, задържани за стрелбата в прохода „Хаинбоаз”, е било разследвано през 2002 година за идентичен грабеж. През 2002 г. имало идентичен подобен грабеж, който е извършен на територията на Велико Търново, около Горна Оряховица. Тогава в делото, което е било образувано, едно от лицата, които сега са задържани, е било обект на разследване в този период от време. Но след извършването на престъплението, той е напуснал страната, и е отпътувал за Испания. Може би идентично са искали да приложат същия модел. Днес това лице трябвало да напусне страната, заедно с гражданина от Гватемала.

Процесуално-следствените действия продължават. Ще бъдат назначени множество експертизи, с които ще бъде допълнително документирана престъпната дейност на тези лица с намерените веществени доказателства, каза министър Цветанов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 6246 |19.07.2011 Екстрадират 8 от задържаните при операция "Шок" . 5| 7138 |14.07.2011 No merсy* за задържаните в операция "Шок" . 5| 4972 |18.04.2011 Прибраха четирима за зверско убийство . 0| 10099 |17.04.2011 23 катастрофи – четирима загинали за денонощие

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads