Реклама / Ads
9| 9033 |08.05.2012 НОВИНИ

Чеци само гледал как убиват Яна

.
Жертвата Яна Кръстева
Задържаният за убийството на Яна Кръстева - Николай Русинов-Чеци остава в ареста, реши и Софийският апелативен съд.
 

Магистратите изтъкнаха, че според събраните до този момент доказателства Чеци е бил с Яна в Борисовата градина и във времето, когато е настъпила смъртта на момичето. По думите им той е оставил уникален клетъчен материал по тялото й.

Припомняме, че той беше повторно задържан преди десет дни, след като от Австрия пристигна нова експертиза по случая.

 

Съгласно резултатите от австрийската експертиза четири от общо седемте косъма, открити по тялото на младата жена, са именно на Русинов. Те са от гърдите, половите органи и крака му. Седемте косъма са иззети от левия крак, лявата предмишница, гърдите и корема на Яна.

 

Според съдебно-медицинската експертиза тя е починала вследствие на задушаване, след като е била притискана в областта на гърдите и корема. Тези области съвпадат и с местата, откъдето са взети космите, изследвани по-късно.

 

По нито един от тези седем косъма не е намерено ДНК на предишния задържан за убийството - Пламен Трифонов, припомниха съдиите.

 

Съдът се позова и на косвени доказателства - свидетелски показания, от които става ясно, че в нощта на 8 срещу 9 юли 2011 г. Николай Русинов е бил в компанията на жертвата и след два часа все още са били в заведението Маймунарника в Борисовата градина.

Смъртта е настъпила между 3 и 6 часа на 9 юли - време, през което може да се твърди, че обвиняемият и Яна са били заедно.

В началото на заседанието защитникът на Чеци адвокат Ивайло Найденов поиска на клиента му да бъде наложена по-лека мярка за неотклонение.

 

С оглед на тежестта на наказанието по повдигнатото обвинение - 15-20 г. затвор, доживотен затвор или доживотен затвор без право на промяна, съдът отхвърли искането на защита и прие, че има опасност задържаният да се укрие или да извърши ново престъпление, затова постанови Русинов да остане зад решетките.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 29| 6679 |04.05.2012 Заплатите на митничарите скочили с 25 % само при ГЕРБ . 26| 6499 |04.05.2012 Цв. Цветанов: Само Борисов и Дянков знаеха за операцията, Танов-не . 1| 5647 |01.05.2012 Темида остави Чеци в ареста . 11| 6496 |30.04.2012 Обвинението ще поиска постоянен арест за Чеци

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads