Реклама / Ads
0| 4060 |10.12.2014 НОВИНИ

ЧЕЗ: Борим се, но възникват нови аварии

.
Екипите на ЧЕЗ Разпределение България работят извънредно без прекъсване за отстраняване на възникналите аварии в Северозападна България. Ситуацията е изключително усложнена от изключените подстанции на Държавния електроенергиен системен оператор /ЕСО/ - Белоградчик и Мартиново.
 

С оглед на стремежа ни доставим по-бързо светлина в домовете на хората, се наложи да намерим алтернативен начин, по който да захраним с електричество всички клиенти, които при нормални обстоятелства се снабдяват с ток от тези две подстанции. Това води до претоварване на нашата мрежа, до възникване на нови аварии и до забавяне на тяхното локализиране, тъй като е невъзможно да се извършват необходимите проби за откриване на засегнатите участъци.  Поддържаме постоянен контакт с колегите от ЕСО и вярваме, че след като те се справят с така създалата се извънредна ситуация, резултатите при нас ще бъдат много по-бързи и трайни, се казва в изявление на ЧЕЗ.

 

Обстановката е динамична и непрекъснато се късат нови проводници и падат стълбове. В някои райони ледът върху тях достига 10 см., а натрупаният върху него сняг води до огромна и непосилна тежест за всяко подобно съоръжение. На места температурите се повишават и падащият със сила лед предизвиква нови аварии.

От началото на аварийната обстановка подменихме над 75 стълба от електропроводите, захранващи населените места в Северозападна България. Все още не са обобщени нанесените щети и подменените съоръжения в самите селища. Подменихме 70 000 метра скъсани и повредени от тежкия лед проводници. Вложихме изключителни усилия в изграждането на изцяло нова временна мрежа, която да осигури ток за част от клиентите в община Белоградчик. 100 екипа на ЧЕЗ работят извънредно за отстраняване на авариите в Северозападна България от началото на авариите. Действията на служителите при тези условия в засегнатите райони граничат с героизъм.

 

Към 16 ч днес потребители без електрозахранване са 8 хил. клиенти от 7 общини в Област Видин, 1450 клиенти от 2 общини в Област Враца и 10 хил. клиенти от 7 общини в Област Монтана. Броят на абонатите без ток варира постоянно вследствие на ремонтно-възстановителните дейности. Уверяваме, че продължаваме да работим без прекъсване, но се надяваме и времето да бъде на наша страна, тъй като всички сме безсилни пред природата. Благодарим за доброто взаимодействие с всички местни власти и институции в пострадалите райони и се надяваме на толерантност към нашите служители и техните усилия, завършват от ЧЕЗ.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 24| 4454 |08.12.2014 Сидеров оплю с мотиви новия бюджет . 0| 3967 |08.12.2014 Новият бюджет запазва данъчните ставки . 13| 4158 |08.12.2014 За „балканско мракобесие" обяви Местан договорката за турските новини . 30| 4732 |07.12.2014 Путин запозна Сърбия и Унгария с новия енергиен курс

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads