Реклама / Ads
11| 5061 |09.04.2014 НОВИНИ

Д. Чуколов: Йовчев е този, който трябва да си подаде оставката

.
Десислав Чуколов
Според нас от "Атака" винаги трябва да се търси отговорност, така Десислав Чуколов, депутат от "Атака" и заместник-председател на вътрешната парламентарна комисия коментира по БНР отчета на МВР по случая "Лясковец".
 

Да, шефът на Областната дирекция на МВР във Велико Търново е за смяна, щом е допуснал на негов терен да се случи подобно нещо. Но от МВР не получих задоволителен отговор защо този човек в Лясковец е оставен с оръжие. Това е една заложена бомба, която е избухнала през март. На изслушването в комисията стана ясно, че още през 2012 година е имало решение за акция за отнемане на оръжието. Това не се е случило, в последния мамент е отменено. Калин Георгиев, тогавашния главен секретар на МВР,  решава да има такава акция. След това някой я отменя. Аз се сещам само за двама човека в държавата, които могат да му кажат какво да се случи, каза Чуколов, визирайки Бойко Борисов и Цветан Цветанов.

 

Нужни са дебати какво се случва в службите за сигурност. Секторът трябва да бъде променен и направен наново. През последните години виждате,че полицията се вдига, медийното внимание се фокусира, когато бъде убита поредната мутра. А, когато някой възрастен човек от някое, забравено от бога село,  бъде ограбен и изнасилен, тогава полицията мълчи, тогава медиите също мълчат. Акциите не трябва да бъдат показни, а постоянна политика. Трябва д аправи и МВР, трябва да прави и съдебната система. В Унгария, управляващата партия ФИДЕС, Виктор Орбан, приеха един много прост принцип - не трите удара, на трите престъпления. Един път като сгрешиш получаваш наказание, втори път, ако сгрешиш по същото престъпление получаваш строго наказание- до 10-15 години, без право на замяна и трети път, ако направиш същото престъпление - лежиш до живот и там в затвори, в които се самоиздържаш, работиш и не товариш държавата.

 

Операцията се проваля от служителите във Велико Търново, които са подчинени на шефа на ОДП, който е назначен от министър Йовчев. Трябва да се търси някаква отговорност. Министър Йовчев е този, който трябва да си подаде оставката, нямам съмнения по този въпрос, категоричен беше Чуколов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 44| 5762 |08.04.2014 Цв. Йовчев: Лазаров ми предложи оставката си, аз я отхвърлих . 46| 5358 |07.04.2014 Йовчев уволнява поголовно заради Лясковец . 11| 6906 |04.04.2014 Йовчев нямало да допусне посегателство над словото . 19| 5474 |02.04.2014 Йовчев подлага полицаите на детектор на лъжата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads