Реклама / Ads
20| 6873 |16.12.2008 НОВИНИ

"Ни чул, ни видял" - за смъртта на студента Стоян Балтов

.
Гардовете на "Амнезия" не видели нищо, видеокамерата на дискотеката била развалена, а биячите не признават вината си. Днес и последният, останал в ареста, ще настоява да бъде освободен при разглеждане на мярката му за неотклонение.
 

 

Нито един от заподозрените за зверския побой, при който издъхна 20-годишният студент Стоян Балтов от Сливен, досега не е признал вината си..

На 5 декември второкурсникът от Медицинския университет загина при кърваво меле пред дискотека “Амнезия” в Студентския град. Вчера стана ясно, че след трагедията в столичното Шесто РУ били арестувани петима, а не шестима младежи, както се твърдеше в началото. В ранните зори на 6 декември обаче трима от тях - деветнайсетгодишните Светлозар В., Любомир Р. и Мирослав В., били освободени поради липса на достатъчно доказателства. Нито един от тях не бил студент, нито ученик. В ареста останали само студентът по икономика в Нов български университет Вили Георгиев (21 г.) и безработният Александър Деянов (19 г.).

Петимата тийнейджъри се познавали отдавна, а в злощастната нощ се събрали в уютно сепаре на дискотека “Амнезия”, за да полеят както подобава изпращането на гурбет на техен авер в Гърция. “Засега двамата приятели на Балтов са категорични, че именно Георгиев е нанасял ударите. Част от останалите свидетели потвърждават думите им”, разкриха вчера източници пред “Труд”. Според разследващите имало достатъчно доказателства и срещу Деянов, който миналия понеделник бе пуснат от Софийския градски съд срещу 500 лв. гаранция. “Не сме изпуснали от полезрението си и тримата освободени. Ако за тях се съберат категорични доказателства, те също ще отговарят за съучастие в убийство по непредпазливост”, заявиха магистрати.

Ден след зловещия инцидент в полицията били викнати на разпит и двама от телохранителите на “Амнезия”, които пазели пред входа й. Гардовете обаче казали, че не са видели нищо. Монтираната на фасадата на дискотеката видеокамера пък била повредена седмица преди побоя над Стоян. Оказало се, че единствените свидетели на нападението са участниците в него и приятелите на Стоян. Затова от полицията все още търсят и други очевидци на кървавата саморазправа.

Днес Вили Георгиев ще настоява да бъде освободен от ареста пред Софийския апелативен съд, който ще разглежда мярката му за неотклонение заедно с тази на Деянов.  (SlivenInfo) 

mirno_shestvie9.jpg  снимки Неделчо Хазърбасанов

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 4583 |15.12.2008 Изплащат 280 млн. лв. на земеделските стопани . 7| 4609 |15.12.2008 КЗП забрани SMS играта "100 на 100" . 14| 5364 |15.12.2008 България с най- голям отрицателен прираст в ЕС . 43| 4735 |15.12.2008 Студентски бунтове у нас още преди Коледа?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads