Реклама / Ads
52| 13216 |09.11.2015 НОВИНИ

Е. Дайнов: Борисов може да подаде оставка!

.
Евгени Дайнов
Метежницата продължава. Ще имат още искания, ще поискат всичко. Пред тях няма власт, която да ги спре. Превземат властта. Като гледам в момента властта на какво прилича няма да се учудя, ако Бойко Борисов отново подаде оставка, защото не може да се справи. И после остават само гражданите. Това казва проф. Евгени Дайнов, коментирайки полицейски протест.
 
Протестът сам по себе си е метеж. Дали ще бъде първа крачка към преврат, ще видим от последващите събития. Затова метежът е в секцията към наказателния кодекс, когато става дума за държавна измяна.Това, което се случва е, че въоръжено поделение на властта се сблъсква с цивилното ръководство на властта, което ние сме избрали. Ние за полицаи не сме гласували, гласували сме за цивилни хора, които да ни управляват, добавя гой в интервю за Lentata.com

Въоръжените трябва да са подчинени на цивилните хора, които ние избираме. Когато тази въоръжена част на властта се вдигне на бунт срещу властта, това означава, че въоръжените искат да управляват вместо цивилните. Това е нещо още Платон, Цицерон и още редица философи. А когато въоръжените се сблъскат с цивилната власт, обикновено те продължават нататък, защото им се услажда и превземат цялата власт. Протестът е метеж, метежът продължава. Зависи дали  те, почувствали се силни, ще поискат директно да превземат властта. Директно или чрез някоя политическа сила, която е на тяхно разположение, разсъждава професорът.

Власт няма. То се видя. Моментът, в който се събра в ръцете на Бойко Борисов цялата власт, се оказа, че власт няма. Би трябвало да реагира държавното ръководство, в лицето на Бойко Борисов и неговите министри, за да наложи държавния ред срещу метежницата. Ако държавата не налага ред срещу метежницата, държава няма, категоричен е Дайнов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 6535 |09.11.2015 Иван Чобанов: С протестите може да се правят по-смислени неща в МВР . 5| 4219 |09.11.2015 Прокуратурата няма да с занимава с Борисов за руските самолети над България . 13| 8678 |09.11.2015 Бойко Ноев: Борисов е наредил наказанията в силовите министерства, да се извини . 13| 6230 |08.11.2015 Симеон Дянков: НЕК е в банкрут, може да има режим на тока

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads