Реклама / Ads
6| 4566 |06.11.2009 НОВИНИ

ДАНС - причината ДПС да е в опозиция?

.
Така смята Камен Костадинов от ДПС, според когото в ДАНС били разработвани хора от ДПС. По повод политическото инженерство Д. Дъбов от БСП отрече РЗС да е проект на ДАНС. Видно е част от хората, напуснали ДАНС, към кои комисии са сътрудници сега, контрира Костадинов.
 

След като ясно се разбра, че има нарушения, някой от ДАНС наказан ли е
, попита в ефипа на НТВ Волен Сидеров. Той поиска да знае какъв чин има Зоя Димитрова, която издава вестник "Галерия" заради информацията, която се изнася в него.

Петко Сертов е допускал неща, граничещи с беззаконието, явно ръководството на службата не е било професионално дотам, че да работи с множествената структура на ДАНС, добави Иван Иванов от ГЕРБ. Според него трябвало очистване в нея, а премиерът давал кредит на доверие на новия шеф на ДАНС Цветлин Йовчев. Хората, свързани с ДС, трябва да излязат от системата.

Трябва да се направи лустрация, потвърди и Сидеров.

ДАНС не е бившата ДС, обясни Д. Дъбов от БСП. Там върви интензивно процес на обновление, отчете той. Над 90 % от усилията на работещите били насочени към контраразузнавателната дейност. И на изток и на запад, навсякъде по света има съперничество между полицейските служби и силите на сигурността, но сега повече ще се работи върху тази страна от дейността й. Говори се за много за делото "Галерия", но не и за "тихата работа", която е по-важна и сега тя ще се засили, обясни Дъбов.

Една от причините да сме в опозиция е управлението на ДАНС, обяви гръмко Камен Костадинов от ДПС, според когото в ДАНС били разработвани хора от ДПС. Той обаче отказа да назове кои са те.

Не е възможно РЗС да е проект на ДАНС, отрече Д. Дъбов; Ив. Иванов каза, че не би могъл да знае дали това е така; хората трябвало да мислят как е. Видно е част от хората, които напуснаха ДАНС, къде работят сега, към коя партия гравитират и към кои комисии са сътрудници, каза Костадинов.

Видяхме, че в ДАНС се бият две групи и то истински, с юмруци и шамари и сега едната група ще търси реваншизъм.
Ако Атака управлява, аз бих я разформировал и формирал отново по модела на европейските служби, каза Сидеров. Това иска време, а очакванията на държавата и партньорите ни са за бърза и ефикасна работа, контрира Иванов от ГЕРБ.

Е, не може нов бардак със стари ... , обобщи водещият Милен Цветков.
Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 4829 |05.11.2009 Подготвят „метла” за половината ДАНС . 8| 4607 |05.11.2009 Бойко Борисов се доверява на ДАНС . 10| 5167 |05.11.2009 Призракът на нов доклад на ДАНС плаши Европа . 7| 4916 |05.11.2009 Камен Костадинов: Евала на Борисов за ДАНС

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads