Реклама / Ads
6| 4422 |16.08.2013 НОВИНИ

Дебатите за актуализацията забуксуваха в политически обвинения

.
Без изненада дебатите по същество се загубиха в политически декларации и взаимни обвинения, като основен обект на остри думи от страна на управляващите стана президентът.
 

Шефът на бюджетната комисия Йордан Цонев не пропусна да отбележи, че тъй като заседанието на парламента се предава на живо по БНР и БНТ, то президентът Плевнелиев със сигурност го гледа и ще чуе мотивите, с които от БСП и ДПС отхвърлят ветото му.

 От ГЕРБ прозвуча нов нюанс в дебатите, изказан от депутата Менда Стоянова, председател на бюджетната комисия в предишния парламент - бившите управляващи ще подкрепят ветото, но нека на ново четене внимателно да се огледат възможностите за аргументирана актуализация. Досега ГЕРБ бе решително против каквато и да било актуализация.

 Лидерът на левицата Сергей Станишев използва трибуната, за да обясни какво страшно наследство е оставило правителството на ГЕРБ и да обясни как и протестиращи, и президент пречат на нормалната работа на правителството на Пламен Орешарски.Той обвини Плевнелиев, че е премълчавал "всички безобразия, които съсипваха държавата, икономиката и гражданското общество".

 Искам да видя срещата на г-н Цветанов с протестиращите отвън. Това каза депутатът от Коалиция за България Антон Кутев на обсъждането на ветото на президента върху актуализацията на бюджета. „Когато откраднете едни пари, мислете докато сте на власт да ги върнете, защото после други ще трябва да ги дадат”, добави той. Никога досега Народното събрание не е започвало с такъв „висок“ рейтинг – по-нисък от санитарния минимум. Искам да ви попитам – защо искахте да избягате с белия автобус и да минете през мирните протестиращи? Това бе отговорът на депутата от ГЕРБ и бивш вицепремиер и вътрешен министър Цветан Цветанов.

Това не е вето върху актуализацията на бюджета. Това е вето срещу програмата на кабинета „Орешарски“. Там ги стяга чепикът. Защото, ако актуализацията на бюджета е концентрираният израз на правителствената политика, то ветото е израз на отношението срещу тази политика. Това заяви в пленарна зала лидерът на ДПС Лютви Местан.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 5348 |16.08.2013 Финансист: Драматизира се актуализацията на бюджета . 15| 5529 |16.08.2013 Второ гласуване на актуализацията на бюджета в парламента . 44| 5393 |15.08.2013 Тристранката подкрепи актуализацията на бюджета . 22| 4990 |14.08.2013 КТ "Подкрепа": Актуализацията на "дянковския" бюджет - наложителна

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads