Реклама / Ads
19| 5418 |17.12.2012 НОВИНИ

Делян Добрев: Скоро ще намерим решение за ВМЗ - Сопот

.
В най-кратките срокове останалият кандидат за приватизация на ВМЗ – Сопот ще подаде оферта, така че той, ако бъде класиран от Агенцията по приватизация, да сключи приватизационна сделка и да поеме задълженията към работниците. Това съобщи министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев след среща с ръководството на „ВМЗ” и на „Кинтекс.
 

 „Още юни месец имахме проблеми с плащането на заплатите към работниците на ВМЗ – Сопот. Тогава уредихме сделка между „Кинтекс” и ВМЗ – Сопот, с която преведохме повече от 5 млн. лева на ВМЗ – Сопот, които да осигурят заплатите до края на ноември с идеята, че до 30 ноември трябва да приключи процедурата за приватизация в дружеството”, обяви Добрев. 

„На 30 ноември Агенцията по приватизация не успя да приключи процедурата – не е вината на Агенцията по приватизация, просто единственият кандидат, който остана след предварителната селекция, поиска удължаване на срока за подаване на офертата. Това предизвика събитията от последната една седмица. Надяваме се, че с днешните действия ситуацията е разрешена”, обясни министърът.

 

 Министър-председателят Бойко Борисов и министър Добрев ще се срещнат днес в Министерския съвет с ръководствата на държавните фирми „ВМЗ” и „Кинтекс”. Очаква се от днес да започне изплащането на забавените трудови възнаграждения на работниците в предприятието. 

В неделя премиерът Бойко Борисов проведе разговори с изпълнителните директори на „ВМЗ” ЕАД и на „Кинтекс” ЕАД. На срещата, на която присъства и заместник-министърът на финансите Владислав Горанов, е организирано разплащането от „Кинтекс” по два договора за поръчки към ВМЗ – Сопот на стойност 1 милион лева. Средствата ще постъпят във ВМЗ на два транша от по 500 000 лв. в понеделник и в петък.

 

След завръщането си от Атина, където ще бъде за заседание на Съвета за сътрудничество на високо равнище между правителствата на България и на Гърция, министър-председателят Бойко Борисов ще проведе среща с потенциален купувач на ВМЗ – Сопот с цел да се ускори приватизационната процедура.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 16| 5271 |15.12.2012 Делян Добрев: Тоталната забрана за пушене трябва да отпадне . 81| 7839 |11.12.2012 Чезнем скорострелно-едва 6 млн сме . 9| 4950 |10.12.2012 Делян Добрев призова за цигарен дебат в парламента . 6| 5959 |12.11.2012 Делян Добрев: Няма нови условия по проекта „Южен поток”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads