Реклама / Ads
8| 5846 |07.04.2015 НОВИНИ

Делийски за Фрог: Политическият елит замазва истината за КТБ

.
Страхил Делийски
Нещо се случва в държавата след интервюто на Цветан Василев. Наблюдаваме ажиотажи в системата на правосъдието и прокуратурата. Съмнителна е активността на тези системи. Въпросът е какво би могло да предизвика напрежение в тези две институции? Видно е, че кипи усилен труд в различните парламентарни групи – и БСП имаха законопроект, и ГЕРБ, и Христо Иванов, коментира пред Фрог нюз политологът Страхил Делийски.
 

Правят се опити по някакъв публично приемлив начин определени политически лица и институции да се намесят в казуса КТБ, така че истината да не излезе наяве. Ако има нещо ясно по казуса, то е, че едва ли има политическа сила, представители на политическия елит, които по един или друг начин да не са се възползвали от това, което Цветан Василев нарече „услуги” в интервюто, продължава анализаторът.

 

Раздвижването на политическия елит е, за да минимизират заплахите от евентуалното задълбочаване на проблема – къде със законопроект, къде с нещо друго. Ще се опитват да го направят публично, за да не остане съмнение, че някой бърка в документи без да му е работата. Оглавяваната от Сотир Цацаров институция е част от проблемния възел, вместо да е част от решението. Ако някой имаше интерес да се реши казуса КТБ, той щеше да работи по въпроса, а такова нещо няма. Сега се опитват да създадат впечатлението, че работят върху решението. Тотално се съмнявам истината за банката да излезе, защото не е в интерес на никой от политическия елит. Същото се случи и с прословутото тефтерче на Филип Златанов, прави аналогия Делийски.

 

Така наречените синдици редно беше да бъдат безспорни авторитети, а те не са такива. Още едно съмнение! С действията си институциите и политическите партии вместо да вървят към решаването на проблема, пораждат все повече и повече съмнения. После се чудят защо нямат легитимност, защо избирателите са мнителни. Всичко, което правят, поражда мнителност, категоричен е политологът.     

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 5071 |06.04.2015 А. Семов за Фрог: Само КС казва дали сега са възможни промени във ВСС . 27| 7374 |06.04.2015 Шаренкова за Фрог: Конгресът подкрепи Добрев за мандатността и промените в устава . 10| 8422 |02.04.2015 Ангел Славчев пред Фрог: Банковото лоби държи депутатите на къса каишка . 27| 10480 |02.04.2015 Д. Кочков пред Фрог: Очаквам БСП да потвърди доверието си в моя професионализъм

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads