Реклама / Ads
9| 5001 |13.11.2018 НОВИНИ

”Демократична България”: Хората са на улицата защото страната е загубила управляемост

.
Правителството на Бойко Борисов се ”самосваля” и това е резултат от дългия отказ от реформи. Това обяви съпредседателят на извънпарламентарното обединение ”Демократична България” Христо Иванов. Поводът за думите му са ескалиращите протести в страната.
 

 "Хората са на улицата защото усещат, че страната е загубила своята посока, своята управляемост", е изводът на Иванов и коалицията - "А ако се стигне до предсрочни избори, на които да бъде инсталирано управление, тип "Орешарски", то ще бъде заради Бойко Борисов."

 

Според съпредседателя на "Демократична България" предсрочните избори са неизбежни, но без консенсус за реформи те ще доведат или управление като по времето на БСП и ДПС или до власт на Борисов за четвърти път.

 

"Коалиция Лукойл" - така другият съпредседател на коалицията Атанас Атанасов назова причината за високите цени на горивата у нас.   "Когато министърът на финансите казва, че цените на горивата не зависят от правителството, зависи ли правителството от "Лукойл", попита риторично Атанасов.

 

По думите му дори това, че магистралите са "като юфка" и е задължително да се кара с включени светлини посред бях ден също вдига разхода на гориво на колите, а оттам се пълни джобът на "Лукойл". От "Демократична България" заявиха, че и другият проблем, заради който хората протестират - евентуалното поскъпване на "Гражданската отговорност", е стар и нерешен.

 

    "Гражданска отговорност" открай време е приоритет на мутренските застрахователни компании, които използват приходите от нея като прасенце касичка. Без оглед на това, че трябва да си изпълняват задълженията и да плащат справедливи обезщетения. Този дългогодишен дъмпинг на пазара кара нормалните дружества да избягват задължителната застраховка, която за тях е губеща поради ред причини", каза третият съпредседател на "Демократична България" Владислав Панев

 

Според него фалитът на "Олимпик" – застрахователното КТБ, може да е само първият такъв в сектора, защото резервите за плащания при някои компании не са достатъчни и неслучайно управляващите са започнали да действат панически.  "Благодарение на връзките между регулатор и застрахователи със съмнителни собственици, секторът е изправен пред катастрофа", прогнозира Панев. Според него това ще стане особено видимо, ако се направят проверки на европейския регулатор.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3672 |07.11.2018 ВАП скочи срещу постановление на правителството, ощетяващо хората с увреждания . 3| 4015 |30.10.2018 Корнелия Нинова за Бюджет 2019: С едната ръка взел от хората, с другата дал . 4| 4011 |30.10.2018 ”Демократична България”: Караме с по-скъп бензин от шофьорите във Великобритания, Белгия, Полша, Чехия и Словения . 1| 3892 |26.10.2018 НПО-та настояват вицепремиер да оглави Националния съвет за интеграция на хората с увреждания

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads