Реклама / Ads
19| 2486 |14.04.2024 НОВИНИ

Деница Симеонова за Живко Коцев: Не браним никого, имаме принципни позиции

.
Деница Симеонова
"Не браним никого. Имаме принципни позиции и в случая, в който има оказан натиск върху главния секретар на МВР, който натиск не знаем докъде се простира - не знаем какви показания е подписал той". Това каза в студиото депутатът от "Продължаваме Промяната - Демократична България" Деница Симеонова.
 

"За мен истинският скандал е как изтичат разпити, изтичат някакви доказателства от телефоните на хората от прокуратурата? Как изтичат контролирано? Всички българи се съмняват защо изтичат едни неща, а не изтичат други".





"Искаме да се направят пълни разкрития по всички скандални случаи, които станаха достояние на обществото, но е важно да имаме цялостен подход", каза тя в ефира на БНТ и добави:

 

"Няма да се превръщам в защитник на когото е да било, защото не е това темата, по която народните представители трябва да водят дебат. Дебатът трябва да бъде, когато министърът на вътрешните работи е извикан на изслушване пред народните представители, той да представи информацията, която му е изискана".

 

Живко Коцев, който вече не е главен секретар на МВР, е един от анонимните свидетели по делото за организираната престъпна група в митниците. Това стана ясно от интервю на софийския градски прокурор Илиана Кирилова пред bTV.

 

"В момента има не само една комисия, която разследва факти и обстоятелства. Забравихме ли случая с "Нотариуса", където искаме да разберем имало ли е хора в МВР, които са работили, какво са работили, кой им е подписал договора и после са се оказали част от престъпни схеми? Защо започна разследването в СС клуба чак след като беше убит Мартин Божанов - Нотариуса?".







Относно фискалния резерв, Деница Симеонова обясни, че в момента той е дори с два милиарда над минимума, който трябва да бъде. "В края на месеца резервът ще бъде над 9 милиарда, колкото посочи и Асен Василев". Симеонова определи като предизборни внушения обвиненията към "Продължаваме промяната".

 

ФрогНюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 2283 |14.04.2024 За Израел конфронтацията с Иран не е приключила. CNN: Байдън казал на Нетаняху, че САЩ няма да участват в атака срещу Иран . 25| 3675 |14.04.2024 "Поставя България в особена светлина". Защо Радев бяга от среща със Зеленски? . 2| 2559 |14.04.2024 Пет години след пожара: Катедралата "Нотр Дам" е пред отваряне . 20| 2498 |14.04.2024 Надежда Йорданова: С какви мотиви министър Гвоздейков е назначен за координатор на предизборния правителствен щаб?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads