Реклама / Ads
1| 2591 |23.06.2023 НОВИНИ

Денков стреля към Радев: И кабинетът ”Донев” изпращаше военна помощ на Украйна

.
И служебното правителство на Гълъб Донев изпращаше военна помощ за Украйна съобразно взетото от Народното събрание решение по въпроса. Това прави и министър Тагарев - подготвяме пакети, подобни на онези, изпратени от служебното правителство. Всичко е медийна атака.
 

Това заяви премиерът акад. Николай Денков от трибуната на Народното събрание по повод думите на държавния глава по-рано днес. 

 

Припомняме, че тази сутрин Румен Радев заяви, че правителството “тласка България към война”.  Радев направи коментара си преди да замине на посещение в Австрия, където ще бъде по покана на канцлера Карл Нехамер.

 

Вчера отново се появиха обвинения, че българското правителство се готви да изпрати военни на фронта в Украйна - твърдение, което се повтаря от партия “Възраждане” и БСП. От Министерството на отбраната обаче няколко пъти опровергаха тази информация. 

 

“Има решение на Народното събрание, в което се посочва, че до 60 украински военнослужещи могат да дойдат у нас, за да бъдат подготвени и обучавани за бойни санитари. Никога не е ставало въпрос за изпращане на хора в конфликта под каквато и да е форма“, подчерта министърът на отбраната Тодор Тагарев.

 

Денков коментира и обвиненията на Бойко Борисов от ГЕРБ, че ПП-ДБ еднолично назначават кадри.

 

"Обясненията, че видите ли, има проблем с кадровите назначения, не са верни, не са състоятелни. Защото знаете как бе съставен този Министерски съвет, колко дни прекарахме заедно с ГЕРБ, лидерите на ГЕРБ, в стаята на Росен Желязков, за да можем да уточним състав на Министерски съвет, който да получи подкрепа. Половината членове на МС бяха сменени спрямо първия състав. И когато обсъждаме заместник-министрите, също ги обсъждаме с Мария Габриел. Никой няма право да каже, че ГЕРБ не участват в този процес", опроверга думите на Бойко Борисов от по-рано днес премиерът.

 

Денков увери - в Министерски съвет имало "много добра координация", в това число и с Мария Габриел. 

 

"Никакво напрежение не се усеща, работата тръгна на много високо ниво.", категоричен бе той, но огорчено констатира, че изведнъж сглобката започнала се пропуква.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 23| 3024 |23.06.2023 Борисов отговори на Радев: Целият демократичен свят помага на Украйна, не тласкаме държавата към война . 5| 2841 |22.06.2023 Рюте след разговор с Денков: Нидерландия наблюдава внимателно действията за съдебна реформа в България . 4| 3123 |22.06.2023 Анализатор: Кой кара влака сега? Денков, най-вече Тагарев, а Борисов и Желязков държат спирачката . 2| 2625 |22.06.2023 КС: Цветан Цветков е бил незаконно отстрелян като шеф на Сметната палата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads