Реклама / Ads
0| 4652 |16.08.2010 НОВИНИ

Десетки колабираха от адския пек у нас

.
Според зам. - директорът на Центъра за спешна помощ в София д-р Румяна Колева до момента са обработени 130 адреса в София и околните села.
 

Тя обясни, че силно се е увеличил броят на сигналите към “Бърза помощ” след 12 часа днес. Дванайсетте екипа на службата в София са отговорили и помогнала при 21 подадени сигнала за колабирали хора в следствие на жегите. Голяма част от тях са подадени от улиците, но има и такива, които са припаднали в домовете си. В момента медиците помагат на още 5 такива сигнали. “Не всички, които са обработени се хоспитализират и изпращат в лечеби заведения. След като се прегледат, те се преценява какво да се прави с човека, понякога го водим до дома му“, обясни д-р Колева.

Тя каза, че в момента с приоритет обработват спешните сигнали на колабирали по улиците, така има забавяне с около час при сигналите за домашните хронично болни. Сигналите заради жегите, които се получават на тел. 150 не са само от възрастни хора, а от всички, които не са се съобразили с препоръчките да не излизат, каза д-р Румяна Колева. Тя отново припомни всички да следят внимателно прогнозата за времето и когато тя показва високи температури да избягват да излизат във времето от 10 до 18 часа. Ако това се налага задължително да носят шапка и вода и ако може от време на време да влизат в помещения с климатик, за да се охлаждат.

Над 2200 повиквания са постъпили в центровете за спешна медицинска помощ в цялата страна през последните два почивни дни, съобщиха от Министерството на здравеопазването на свой ред. Близо една четвърт от тях са подадени за хора, нуждаещи се от спешна медицинска намеса в резултат на високите летни температури.

В София-град броят на сигналите за двата дни е 575, като екипите на Спешна помощ са оказали първа помощ на близо 150 души, които са пострадали от прегряване. 337 души от област Кърджали са обслужени от регионалното звено на Спешна медицинска помощ, при над 50 здравословното състояние е пряко повлияно от екстремните метеорологични условия.
Министерство на здравеопазването се обръща към всички граждани с призив да предприемат необходимите мерки за предпазване от необичайните температури.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 7535 |05.06.2010 Aвтобус на градския транспорт горя във Варна . 3| 5052 |22.12.2009 Крумовградският парнаджия се самоуби . 8| 6833 |17.12.2009 "Заклаха" студенти и пенсионери в градския транспорт . 3| 5449 |02.12.2009 Задържаха безработен, собственик на десетки имоти

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads