Реклама / Ads
33| 5409 |11.01.2014 НОВИНИ

Десислава Атанасова: БСП е пред разпад

.
До мен и до колегите ми от парламентарната група на ГЕРБ достигат сигнали, че БСП е пред разпад. Това каза депутатът от ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова по повод мълчанието на БСП и ДПС за нашумелия скандал с Волен Сидеров.
 


Във връзка на коментарът на евродепутат от БСП Илияна Йотова за разцепление в ГЕРБ Десислава Атанасова, заяви: „Препоръчвам на Илияна Йотова да коментира поведението на собствения си лидер и на собствената си партия”. „Тяхната партия е в беда. Видно е не само за нас като парламентарно представена опозиция, но е видно и за редовите им членове, че вече цяла седмица в страха си Станишев мълчи по темата за Волен Сидеров и един от най-големите скандали в историята на 42-то Народно събрание.

За мен буди недоумение и фактът, че дори и като лидер на европейските социалисти Сергей Станишев не защитава европейските ценности. Вече имаше реакция от евродепутати, от френската делегация на Европейската народна партия (ЕНП), от всички извънпарламентарни партии и разбира се, първи с реакция бяхме ние от ГЕРБ. Само Станишев и Местан мълчат. За разлика от тях Георги Първанов и Ивайло Калфин изразиха своята позиция, която позиция е адекватна и защитава не само правото на лична неприкосновена на дипломатически служители, на български граждани на полицейски служители, но и държавността”, каза Атанасова.

По думите й – разцеплението на БСП е Първанов, срещу Станишев. „Това, че вчера Първанов зашлеви публично шамар на Станишев и осъди липсата на каквато и да е позиция, както на БСП, така и на ДПС говори за много сериозен проблем в социалистическата партия.

Факт е,ч е различни представители на БСП коментират липсата на самата партия е нееднозначен и може би сега преди техния конгрес започва лутането, кое лоби ще надделее и дали групата им не е пред разпад. Парламентарната група на БСП не иска лидер, който е толкова зависим от Атака и „златния пръст” на Волен Сидеров, че няма позиция нито по свалянето на имунитета му, нито по отстраняването му от Комисията по корупция, нито по предишните скандали: Проваления Консултативен съвет за национална сигурност при президента, наричането на европейски дипломати „дебелобузи чичковци”, скандалите в Брюксел и чупенето на врати на Министерски съвет”, добави Атанасова.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 22| 4723 |11.01.2014 Софиянски: Грешните решения на последните правителства са предпоставка за криза . 35| 5301 |10.01.2014 Б. Димитров: Трябва ни стратегия 50 г. напред като в Турция . 9| 4949 |10.01.2014 Пожарът в офиса на Бареков обявен във Фейсбук преди полицията . 25| 5422 |10.01.2014 "Атака" без Сидеров пред американското посолство

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads