Реклама / Ads
52| 12345 |09.01.2015 НОВИНИ

Димитър Йончев пред Фрог: Съсипахме Близкия изток и сега плащаме

.
Димитър Йончев
Да си забравиш личната карта в колата, когато извършваш тероризъм не ми прилича на почерка на ислямисткия тероризъм. Братята са нарочени, тъй като са с досиета. Мисля си, че ще ги убият при престрелката, коментира пред Фрог нюз експертът по сигурността проф. Димитър Йончев.
 

Кървавите събития във Франция вдигат рейтинга на Оланд, който е много нисък. Националистите също печелят. Може да се готви някаква операция в Либия, но не знам. На Европа няма да й е по-лесно от Франция. Мюсюлманите, които са засегнати се напрягат, християните са срещу тях и става трудно да се живее заедно.

 

Във Франция има ксенофобия. Има и към нас, виждал съм лозунги по трансформатори в Савоя да няма разширение на ЕС. Не е лесно да се живее с друговерци когато има кризи. Последните 25 г. в Близкия изток се съсипа мирния живот и се изостриха отношенията. Това мотивира да се прекрачват границите.  Ако не беше разбутан Близкия изток и ако нямаше толкова кървища, сега нямаше да имаме такива събития, смята Йончев.

 

У нас такова напрежение не може да има, тъй като ние от векове си живеем с мюсюлманите. Ние няма да се втурнем да избиваме, чакаме да видим какво ще стане. Не трябва да говорим за фундаментализъм у нас. Излагаме се с акцията в Пазарджик. Вярно, пристигат хора от арабския свят с пари, които се опитват да произвеждат такива елементи, но службите са за това, напомня експертът.

 

Атентатът в Париж е повод да се замислим да уважаваме ценностите на другите. Двете култури са в напрежение и Европа не може да намери модела на съвместното живеене. Трябва да мислим как да работим с бежанците, как да дадем на другата култура място, зове Йончев.       

 

Проблемът идва от това, че световният либерален пазар утвърди като ценност правото ни да разширяваме имуществото си, да забогатяваме. Ресурсите се свършват... Не може 1% население да притежава 99% от благата, възмущава се експертът.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 4832 |09.01.2015 Палили колата на застреляните Дамянови преди година . 11| 6184 |08.01.2015 Експерт пред Фрог: Мюсюлманите ни възприемат като застаряващо гей общество . 21| 5175 |08.01.2015 Р. Угърчинска пред Фрог: С просвета ще спрем тероризма . 2| 5181 |08.01.2015 Най-младият заподозрян за атентата в Париж се предаде; грандиозна акция тече

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads