Реклама / Ads
16| 5561 |31.05.2010 НОВИНИ

Б. Димитров: Манджукова така и не разбра, че е висш държавен служител

.
Божидар Димитров
На поста си тя не престана да се държи като критикуващ журналист от опозиционна медия, обясни министър Димитров, отчитайки своя грешка при назначението й.
 

Около 80 000 души е българската общност в Германия, там има страшно много студенти, каза по БТВ министърът на българите в чужбина Б. Димитров. Нашето министерство подкрепя църкви, училище и културно-просветни сдружения, осведоми той. Министърът разказа, че се връща от Елванген, където през празничните дни е имало литургия пред плочата на свети Методий, точно както е било и на честванията в Рим. Заедно полагахме с македонците следобяд венци и цветя, което е прецедент, разказа министърът.

Денят на Методий в Елванген има 40 годишна история, като за първи път той се празнува през 1970 г. Всяка година по случай 24 май в Елванген се събират българи от цяла Германия, за да почетат Методий, но и делото на двамата братя. Методий е бил заточен в Елванген. Там през 70-те години е направена плоча от признателния български народ, но по-късно се появила и още една - от "признателния македонски народ". Затова в Елванген по това време на годината винаги има делегации от България, Македония, Чехия, Словакия, които също са поставили своите плочи на признателност. Тази година българската делегация откри там изложбата „Старобългарската азбука и държавата на духа”, финансирана не само с държавни пари, а с парите на две частни фондации, една от които е добре известната Фондация Българска Памет с председател д‒р Милен Врабевски.

В Елванген вече имаме нова българска църква, добави Божидар Димитров.

Никой не е поръчал уволнение на Райна Манджукова, аз с неудоволствие взех това решение, разказа министърът. Тя така и не разбра, че е висш държавен служител до края на работата си, обясни той. Моят екип е само от 6 човека, заедно с мен - 7, наричаме се "Свети седмочисленици" и ние сме тези, които установяваме координацията в работата, даже там, където е най-трудно, имаме най-голям успех. Манджукова обаче така не можа да излезе от досегашното си амплоа на критикуващ журналист от опозиционна медия. В Израел, напр., тя казала на българите там: "Аз нищо не чакам от вас, вие също не чакайте нищо от мен!" и започнала да обяснява защо. Случват се грешки, повтори той по повод назначението на Манджукова и завърши с това, че очевидно не я е познавал достатъчно.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 6360 |29.05.2010 В. Димитров: Обвиниха ме заради битката на лобитата Овчаров-Петков . 4| 5734 |27.05.2010 Р. Манджукова: Българите в чужбина - последна дупка в кавала на политиката . 31| 7943 |26.05.2010 Цачева и Димитров обезглавили Манджукова . 11| 4736 |23.05.2010 Б. Димитров: ГЕРБ и опозицията да сключат мир

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads