Реклама / Ads
38| 5035 |17.01.2011 НОВИНИ

М.Димитров: Първанов толерира ДС

.
Мартин Димитров
От СДС призоваха всички политически партии да подкрепят нов обществен договор, който да възстанови държавността и доверието в институциите. Сините искат съгласие да не се издигат на изборни длъжности хора, работили в и за структурите на ДС. Другото изискване на партията е незабавно да се отстранят кадрите на ДС от органите на държавно управление – министри, зам.-министри, управители на държавни
 


За СДС в момент, когато ежедневно избухват скандали, управляващите са длъжни да се очистят от лица и поведение без принципи и без морал. Планините от его и чувството за самодостатъчност трябва да се преодолеят и да се осъзнае, че посочването на грешки в управлението не създава врагове, а конкуренция и качество, цитира декларацията на сините Ваньо Шарков.

ГЕРБ не може да продължават да се държат като двуликия Янус. Сутрин казват, че най-големият опонент е Държавна сигурност. Цветанов 20 минути обясняваше, че това е най-големият проблем на държавата, а назначават Божидар Димитров за министър, областни управители от ДС, шефове на агенции от ДС, изброи синият председател. Цветанов казва, че основният му опонент е ДС, а не е изчистил собственото си Министерство от тези хора, упрекна го Димитров. Това показва сериозна демагогия и безпринципност. ГЕРБ нямат право да се оплакват, защото сами възпроизведоха в своето управление кадрите на ДС и сега берат плодовете от това, смята той.

СДС не желае да участва в цялата тая ченгесарница, която настъпи в последните дни и която се очертава да продължи. Като слухтиш навсякъде, това почва да изтича, няма как да се спре. Скандалите предстоят, предвеща Димитров. Той е на мнение, че трябва да се изясни тези СРС-та и тяхното съдържание до какви пътеки и зависимости води, каза лидерът на сините. И едно зрънце от това да е вярно, е направо страшно, каза той.

Според Мартин Димитров Цветан Цветанов сам трябва да отговори на въпроса дали е работил в структурите на ДС, както твърдят от БСП. Той трябва да реши сам и въпроса с оставката си, смята председателят. Да каже, дори да е бил обикновен анализатор, или обикновен специалист, каза Димитров.

Той нарече демагогия и безпринципност факта, че в случая Горна Оряховица вътрешният министър идва в парламента и чете от трибуната СРС-та, а в друг случай дори не казва дали е дал съгласие да има такива средства, уточни шефът на СДС. Министър-председателят трябва да си изчисти името, репутацията, призова Мартин Димитров, но не уточни как може да стане това.

Няма никакво съмнение, че президентът е един от хората, които толерират ДС, не е случайно, че толкова много назначения на посланици от ДС са направени в неговия мандат. Това показва, че той е един от центровете на влияние, мозъчен център на ДС, каза синият председател.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 30| 6486 |16.01.2011 Л. Павлов: Гаф на Борисов е, че е послушал Първанов . 37| 5957 |14.01.2011 Мишо Бирата: Оплаках се на Първанов . 169| 10567 |14.01.2011 Първанов натискал за "Леденика", Трактора пускал компроматите . 6| 5033 |11.01.2011 МВнР с опция да заобиколи Първанов за ДС-дипломатите?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads