Реклама / Ads
27| 11721 |17.10.2011 НОВИНИ

Дипломата на "лъжливата Калинка" остава в немска мъгла

.
Калина Илиева
Бившата шефка на Държавен фонд “Земеделие” Калина Илиева бе забъркана в грандиозен скандал, след като стана ясно, че дипломата й от Германия е фалшива.
 

 

Българските власти, в лицето на Софийска градска прокуратура, изпратиха своевременно запитване до немските власти, които трябваше да проверят истинността на това твърдение.

Проверката трябваше да установи дали подписите и печатите по копията на документите са автентични.


Отговорът от Германия е вече в прокуратурата и е предаден за превод. Българските разследващи обаче не могат да се ангажират със срок за развръзка на разследването, тъй като не е ясно кога ще бъде получена останалата част от запитването до Германия.

Припомняме, че Калина Илиева беше отстранена от ръководния пост на ДФ "Земеделие" през октомври 2010 г. До съмнения за истинността на дипломата й се стигна след като политици повдигнаха въпроса, че тя няма необходимото образование, за да заема такава висока длъжност.

 

Историята с фалшивата диплома започна да се разплита, след като в берлинския ВУЗ е получено запитване от българското Министерство на образованието. То е придружено с копия от документи, които Илиева представя в България, за да си легализира магистърската степен. Ръководството на Висшия институт по техника и икономика е скандализирано. За първи път в историята му някой си е позволил да фалшифицира документи за висше образование, уж издадени от техния институт.

"Калина Иванова Илиева не е завършила образованието си във Висшия институт по техника и икономика в Берлин - категорична беше тогава Гизела Хютингер, пресаташе на вуза. - Тя не е получавала магистърска степен през 2007 г. от

Висшия институт по техника и икономика." Илиева дори е изключена от университета в Берлин, тъй като не е положила изпит, допълва Хютингер.Явно г-жа Илиева е подправила подписа на президента професор доктор Михаел Хайне, както и печата на Висшия институт по техника и икономика в Берлин", се казва в отговора на берлинсския ВУЗ.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4755 |11.10.2011 Рашков-младши остава в ареста и няма да обжалва . 38| 7048 |04.10.2011 ВАС: Паметникът на Съветската армия остава . 3| 4884 |04.10.2011 Цар Киро остава в ареста . 49| 7412 |27.09.2011 Скриха ромския бос в София, убиецът от Катуница остава в ареста

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads