Реклама / Ads
25| 4795 |21.05.2014 НОВИНИ

Джамбазки: Президентът не може да е адвокат на монопол

.
Меко е да се каже, че е нарушена Конституцията, ако наистина президентът е бил разследван от прокуратурата и ДАНС. Това заяви зам.-председателят на ВМРО Атанас Джамбазки в студиото на Би Ти Ви във връзка с наказателната акция срещу държавния глава, която предизвика скандал тези дни.
 

Джамбазки обаче уточни, че е притеснителна и срещата на президента със собственик на монопол – енергоразпределителното дружество ЕВН.

Националистът защити коалиционния си партньор Николай Бареков, който подаде сигнала срещу Плевнелиев в прокуратурата. Това било нормално. Срещу самия Джамбазки например досега имало много сигнали, но той нямал проблем да се защитава. Така никой сигнал срещу националиста досега не се е оправдал.

Като примери за тези действия Георги Марков посочи: „Парламентарна комисия за разследване на президента, не конституционна, преписка в ДАНС за разследване на президента, преписка в прокуратурата, прекратена от главния прокурор, отново не конституционна.

Три власти срещу легитимния държавен глава на България. Победените срещу победителя. Как е възможно това да се случи на 25-тата година от демократичните промени в България? Нима тези хора не знаят, че в тези институции има пряко действие на конституцията и президентът е наказателно неотговорен? Нима не знаят, че само конституционният съд може да реши предсрочно прекратяване на мандата му и то само при държавна измяна или съществено нарушение на конституцията, и то само ако 161 депутати, каквито няма, са поискали това. Европейската комисия за пореден път проявява двойни стандарти към Европейската десница и към червената мафия в Европа”, заяви бившият конституционен съдия Георги Марков.

Той каза още, че изборите в България, след това, което се случва последните дни, не могат да бъдат просто и само за ЕП, а за вот на недоверие на това правителство, което е марионетно и на този не способен да спазва конституцията парламент.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 51| 5187 |21.05.2014 Б. Сарафов, категоричен: Костинброд 2 е невъзможен . 41| 6053 |21.05.2014 Кадиев: Вотът може да се контролира, но не е виновна Манолова . 55| 5111 |20.05.2014 Президентът за комисията: Няма да легитимирам противоконституционни действия . 39| 5421 |19.05.2014 Дърева: Безгръбначни хищници разяждат авторитета на ЕС, може да се разпадне

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads