Реклама / Ads
0| 5307 |04.09.2014 НОВИНИ

И днес ще ни облива и залива

.
Жълт код е обявен за областите Видин, Монтана, Враца, Ловеч, Габрово, Пазарджик, Пловдив, Стара Загора, Сливен, Смолян, Кърджали, Хасково и Ямбол. Очакваните количества дъжд за денонощието са 20-30 л/кв.м. За останалата част от страната обявеният код е зелен. През следващото денонощие времето над страната ще бъде предимно облачно и на много места с прекъсвания ще продължи да вали дъжд.
 
По-значителни ще са валежите в северозападните, централните и югоизточните райони. Ще има и гръмотевици. Временни разкъсвания и намаления на облачността ще има над югозападните райони, а по-късно през деня над Източна България. Ще духа слаб, в Дунавската равнина и Източна България умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат от 20-21° в Софийско, до 29° в североизточните райони от страната. Над планините ще бъде предимно облачно. Ще има валежи, в отделни райони и гръмотевици. Ще духа умерен, по-късно през деня и силен източен вятър.

По Черноморието ще има разкъсана облачност, значителна преди обяд. Главно по южното крайбрежие ще има валежи. Ще духа умерен североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат около 25-26°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала, но към края на деня ще има и 4 бала.

От днес до неделя в резултат на предвижданите интензивни валежи и очакваните значителни водни количества ще се повишат водните нива в цялата страна, като по-съществени повишения са възможни на Дунавските реки Нишава, Ерма, Видбол, Арчар, Лом, Цибрица, Огоста, Скът, Искър, Вит - горно течение, Осъм - горно течение, Янтра - горно течение, в поречията Тунджа, Марица горно течение (притоците й Сазлийка, Стряма, Чепеларска, Първенецка, Тополница), Арда и притоци, реките Места и Струма. На места са възможни внезапни наводнения, съобщиха от пресцентъра на Министерството на околната среда и водите.

В четвъртък и петък водните количества в горното и средното течение на р. Искър ще се повишат. По-значителни повишения ще има във водосборите на р. Искър над яз. Панчарево, р. Лесновска, р. Владайска, р. Искрецка, р. Малък Искър и р. Златна Панега.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4911 |02.09.2014 Днес пада кепенецът за регистрация на кандидатски листи и независими кандидати . 1| 4554 |27.08.2014 Жега днес, от понеделник охлаждане . 3| 4354 |27.08.2014 М. Ненков: Още днес бих спрял отварянето на нови болници . 7| 7671 |21.08.2014 Чарли Шийн: Заливането с ледена вода е малоумие!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads