Реклама / Ads
1| 2529 |29.04.2024 НОВИНИ

Дневният ред на службите и прокуратурата

.
Нотариуса, Турски поток и полицаи-биячи не са скандал. Да излезеш от НПО обаче е мегаскандал
 

Децата ни загиват по пътищата, дрогират ги и ги бият в дискотеките, без последствия за виновниците, които са с чадър в службите и прокуратурата. Полицейско насилие остава ненаказано.

 

Забравихме за Барселонагейт заради прекратеното производство. Никой не разследва санкционираните по закона Магнитски вече години наред. Турски поток заглъхна. Няма нито един осъден по аферата КТБ. Няма осъдени за откраднатите пари от магистрала Хемус. За откраднатите половин милиард за ремонт на язовири виновни няма. А нещо ново да сте чули от прокуратурата за случая Нотариуса? А договора с “Боташ” добре, че го проверява поне Европрокуратурата.

 

Днес същите тези служби и прокуратура, подчинени на ГЕРБ-ДПС, слепи и глухи за истинските безобразия, спретват “скандал” с митниците, а когато той започна да позаглъхва, извадиха ново 20 - през 2021 година Кирил Петков излязъл от НПО. Някой подал сигнал в прокуратурата едва преди 8 месеца. И това е вече “мегаскандалът” на деня. 


Престъпления без наказания


Масов бой в дискотека с бухалки и железни пръти завърши с четирима пострадали в село Български извор, община Тетевен. Случаят е от последните дни, но е пореден в помашките села около Тетевен, където от години се шири беззаконие в услуга на наркоразпространението и с пълната протекция на органите на реда. Ако успее някоя от кримките да пробие в медиите, следва задържане под стража за кратко и никакво развитие. Прокуратурата дори не образува дело. Това е само един пример от цялата картина, която е идентична в цялата страна.  


Нагло бездействие на служби и прокуратура прозират и в скандални случаи с отзвук на национално ниво, които остават не само неразследвани, но и потулени в медийна мъгла. Няколко случая на неоправдан и в последствие ненаказан полицейски произвол завършиха с фатален край, но отговорност на високо ниво никой не пое. По същия начин отшумя и насилието от униформени по време на протеста срещу БФС на 16 ноември 2023 г. Всичко това отвъд големите корупционни случаи, със стотици милиони откраднати от данъците, които хората плащат. С убийства. 


За кокошка няма прошка, за милиони няма закони


На фона на десетките престъпления, които буквално застрашават живота на децата ни и ограбват бъдещето им, слушаме за “грандиозен скандал” с подписи. С обичайно атакуваните лица от ПП Кирил Петков и Лена Бориславова. И един Никола Минчев сложен за цвят. НПО трябвало да се събере, за да освободи Кирил Петков от своите органи преди той да встъпи в длъжност като служебен министър на икономиката. Много по-късно е образувано досъдебно производство, а точно сега преди изборите е активирана цялата мръсна машина.

Междувременно Кирил Петков разкри, че човекът, който се оплакал, че подписът му бил фалшифициран - Атанас Русев, е близък с Румен Николов – Пашата – една от водещите фигури на СИК, приятел и съдружник в много начинания на Бойко Борисов. Пашата е един от хората в списъка с 19 лица, които Петков като премиер подава на прокуратурата през 2022. Сред тях са емблематични фигури от ъндърграунда, като Маджо, Таки, Петьо Еврото, за които се знае, че участват в престъпления, но никой не ги разследва.


Каква е целта на това активно мероприятие?


Политическата обстановка изглежда сложна и това е целта - да се объркат хората, да изглеждат всички политици омаскарени. Класическа предизборна тактика, която цели да откаже хората да гласуват. Ниската избирателна активност ще гарантира по-голяма тежест на купения и контролирания вот - това именно е целта на ГЕРБ и ДПС, които свирепо бранят източниците си на кеш за изборите.


В същото време в средите вече се знае в кой регион колко пари са приготвени, а службите бездействат. Числото за Пловдив, например, е над 7 млн. лв. - информация, която е известна и на ДАНС, а последствия няма. За информация - шеф на ДАНС-Пловдив е човек, известен като „Писанчовото“ заради близостта си с бившия председател на ДАНС Владимир Писанчев, Библиотекарския институт и кръга #КОЙ. Дали някой очаква този човек да разследва изборните престъпления? 


Заливат ни с всевъзможни „разкрития“, от които да повярваме, че всички са маскари. Това става на фона на признания, които двама бивши премиери наскоро направиха за това как работи “дълбоката държава” - отдавна завладяните от задкулисието служби, прокуратура и регулатори, които определят решенията, от които зависи живота на хората. 


В същото време Бойко Борисов с артистичен патос обяснява: “Не искам България да се върне в мутренските години.” Може би иска не просто мутренски си години, а истинска, брутална диктатура, а за целта всички, които пречат, трябва още отсега да бъдат унищожени от репресивния апарат на службите и прокуратурата.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 2491 |29.04.2024 Шарл Мишел: Нахлуването на руските сили в Украйна даде нов тласък на стремежа на ЕС да приема нови членове . 2| 2440 |29.04.2024 Шолц: Крайно време е да бъде реализирано членството на Черна гора в ЕС . 2| 2442 |29.04.2024 Мая Санду: Евросъюзът трябва да разработи своя версия на плана "Маршал" за Молдова и Украйна . 1| 2442 |29.04.2024 Британското разузнаване: През март се увеличават цивилните жертви в Украйна

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads