Реклама / Ads
8| 5506 |20.04.2014 НОВИНИ

"И добрината воскресе" за бедни и многодетни семейства

.
Последните спирки на инициативата „И добрината воскресе!“ на сдружение „България си ти!“ бяха Пловдив, Казанлък, Бургас, Варненско и Разград. В навечерието на най-светлия християнски празник – Великден, стотици нуждаещи семейства, бедни български граждани, бездомни, възрастни и хора в неравностойно социално положение, получиха празнични хранителни пакети, включващи основни продукти и традиционни Великденски ястия.
 

Сред зарадваните бе и многодетното семейство Гелеменови, на които Сдружението помага през цялата година, не само на празници. Те пожелаха весели празници и очакват с нетърпение скоро да се настанят в новия си дом. В момента Сдружение „България си ти!“, които са основните „виновници“ за закупуването му, събират средства и обзавеждане за къщата на Мариела и Костадин.

В Казънлък общината подкрепяше инициативата. А сред подпомогнатите бе и сем. Палови, което е под крилото на Сдружениото. Те имат 13 деца, които са много ученолюбиви. Трудно се оправят, но не се оплакват. Всички малчугани очакваха да започнат да боядисват яйца. На изпращане поздравиха гостите с песен.  

В Бургас храните достигнаха до бедни български граждани, както и нуждаещи в социални институциии и възрастни хора.

Във Варненско сред зарадваните бе сем. Добреви от с. Боряна, което е надарено с 10 дечица. Те не очакваха екипа на Сдружението и изненадата им бе голяма. Другото семейство, което организацията посети в региона е сем. Иванови от с. Ново Оряхово. Те са надарени с 13 деца и винаги всички се събират на празници. Като за тях не е важно колко е богата трапезата им, а да са заедно.

В Разград празнични пакети получи сем. Колеви, които целогодишно са подкрепяни от „България си ти!“. Те посрещнаха екипа ни с много усмивки и искрена благодарност. Сред подпомогнатите там е и Центъра за настаняване от семеен тип. А за да достигнат продуктите до нуждаещите, имат заслуга и от МК „Лудогорски братя“ и лично техният председател Десислава Петкова, която е учредител на Сдружение „България си ти!“.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 17| 6287 |19.04.2014 Стоянович: Светлин Русев се смя като разбра за "измекяр" . 55| 6084 |26.03.2014 Путин "изби рибата" с рейтинг- 80% одобрение . 14| 5065 |22.02.2014 Депутат от ГЕРБ: Сериалът "Изборно законодателство" ще има още епизоди . 22| 6577 |14.02.2014 В 11 и 12 клас "историята" пада?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads