Реклама / Ads
69| 7487 |23.11.2011 НОВИНИ

Доган посочи бивш майор от ДС за нов лидер на Кърджали

.
Цялото общинско ръководство на ДПС в Кърджали и групата на съветниците от листата на движението от часове днес са в Боянските сараи при Ахмед Доган, който е заповядал на своите да свалят избрания председател на общинския съвет Ниязи Шакир и поста му да заеме бившият зам.-министър на МВР от Тройната коалиция Раиф Мустафа, съобщи БГНЕС.
 

 

Майорът от Държавна сигурност Раиф Мустафа, според желанието на Доган, трябва да оглави временно и партийната структура в Кърджали, докато се проведе отчетно - изборната конференция. Отстраняването на общинските кметове от партийния пост е заложено в прието неотдавна решение на ЦОБ на ДПС. Раздорите в "бастиона" на ДПС, за какъвто се счита Кърджали, се разгоряха още преди старта на вътрешните избори за кандидат - кметските номинации. Тогава Раиф Мустафа беше основен конкурент на вече избрания градоначалник Хасан Азис, но не успя да спечели необходимата подкрепа. Впоследствие името му не беше вписано в листата на кандидатите за общински съветници и той се оплака лично на Доган. Така напрежението стигна до точката на кипене и то в последния ден от срока за регистрацията за участие в изборите. Минути преди този срок да изтече, областният лидер на ДПС Бахри Юмер пристигна от София в местната ОИК с напълно прекроена листа. В нея Мустафа беше на челно място, а още 8 нови имена на забравени личности от зората на демокрацията бяха изместили предвидените активисти от младежката организация.

 

Пръв депутатът Ремзи Осман гласно и публично се противопостави на коварните ходове на групата около Раиф Мустафа, очевидно благословени от Доган. "Листата беше одобрена от Централата, тя не беше лоша, разбира се, но с изключение на един човек, който не осъзнава направения компромис - офицера от запаса майор Раиф Мустафа, който се гордее, че е бил офицер от ДС. Да бъдеш офицер от ДС, не е все едно да бъдеш офицер от КАТ, не е офицер от военното разузнаване, икономическа полиция, охранителна полиция… Майор Мустафа с гордост разказва, че в района на Костино е служил и опазвал хората. Ако човек прочете стенограмите на заседанията на Министерския съвет от 1989 година, които вече са открити, ще видите там какви задачи се възлагат на ДС, как да бъдат подстрекавани хората един срещу друг, за да бъдат след това изселвани.

 

Това беше първото етническо изселване, реално ДС беше машата 100 хиляди души от Кърджали да напуснат своите родни места. Днес ние имаме обезлюдени села заради политиката на ДС. Този въпрос го повдигам от 1990 година, от митинга на 1 януари, за разлика от други хора, при мен това е принципен въпрос. Като цяло винаги сме имали решения на националните конференции за офицерите от ДС. Това са хора, които са професионални интриганти, за тях лъжата и интригата са като водата и въздуха за нормалните хора, те друго не разбират и не виждат по-далече от сянката си. Като изключим поведението на майор Мустафа, може да се каже, че общо взето предизборната кампания този път беше направена в съвсем в друга посока, за което той не беше информиран, за да не пречи", заяви Ремзи Осман.

 

Според твърдения на общинското ръководство на ДПС в Кърджали, именно заради ходовете на групата около Раиф Мустафа на учредителното заседание на Общинския съвет се стигна до балотаж при избора на председателя Ниязи Шакир. В момента в сараите на Доган се решава дали той ще "се оттегли поради лични причини". Никой от местния актив на ДПС не може да си обясни защо офицерът от Държавна сигурност и с присъда за участие в корупционна схема /която той обжалва/ се ползва с толкова силна подкрепа от страна на Ахмед Доган.

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 4855 |18.11.2011 Изборите бяха началото на края на ДПС с Доган . 80| 9252 |30.10.2011 Доган: Наближава да говорим за премиера, специално и отговорно . 41| 6402 |27.10.2011 Калфин: Не съм подарявал кучета на Доган, нямаме уговорки! . 69| 7519 |26.10.2011 Доган продава 400 000 гласа

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads