Реклама / Ads
0| 9697 |04.04.2016 НОВИНИ

Докато шефът на СДВР упреква ДАИ в корупция, столични ченгета взимат рушвети

.
Младен Маринов се оказа експерт в много области на живота
Докато шефът на СДВР Младен Маринов упреква по телевизиите ДАИ, че е корумпирана институция, зад гъба му негови подчинени на воля взимат рушвети. Това разкриха пред Фрог нюз високопоставени полицейски източници, запознати с последната корупционна изцепка на столичния КАТ в стил „Тръпков 2”.
 

Като доказан експерт в борбата с рушветчийството, Маринов заяви пред медиите, че корупцията в ДАИ била „генезисът на това, което се случва по пътищата”. В същото време той и дума не отваря за това, че в СДВР от две седмици е постъпил официален сигнал за корупция на екип от пътни полицаи на КАТ. Предоставен е и видеоклип, на който се вижда как униформен от СДВР взима голяма сума пари при посещение на катастрофа в столицата, с участие на чужда гражданка.


Твърди се, че за случая лично е запознат главсекът на МВР Георги Костов, както и директорът на ГДНП Христо Терзийски. Очаква се записът да цъфне съвсем скоро и на бял свят през социалните мрежи или по телевизиите. Акцията, свързана със задържането на двама полицаи за продажба на дрога и набиране на проститутки ясно показва, че положението в СДВР не е по-розово от това в ДАИ. Използвайки логиката на Младен Маринов, сочен за един от най-верните хора на модела #КОЙ, е логично да попитаме, дали състоянието на СДВР не е генезисът на това, което се случва в паркове, градинки, училищни дворове, нощни заведения и т. н. Защото човек не може никъде, дори и в дома си да се чувства на сигурно място. Маринов и дума не обелва за това докъде е стигнала полицията по отношение на поредицата въоръжени грабежи. Нищо не казва и за убийците на Георги от Борисовата градина. Упорито мълчи за автокражбите, нападенията на жени по улиците и т. н.


Младен Маринов се правеше на ощипан преди повече от година, когато Фрог нюз публикува разследване как се купуват шофьорски книжки в столичния ДАИ. А сега, тръгна експертно да се изказва по темата. Вероятно усети, че за атаката към шефа на ДАИ Цветелин Цветанов вече има политическа воля от най-високо място и ако се присъедини към оплюването, това ще му донесе дивиденти. Кой знае, може и да грешим?! Маринов си спести една малка, но съществена подробност и тя е, че и преди, и след Цветанов схемата, свързана със събирането на пари, ще рабати на пълни обороти. Разликата ще е само в бушона, който трябва да изгори, когато това се налага. Сигналите за корупция в ДАИ валят като проливен дъжд повече от 10 години. А къде не е същото- в парламента, в митниците, в горското, в енергетиката, в полицията, в прокуратурата, в съда?! Къде не е, г-н Маринов? Явно, че точно за такива като вас народът го е рекъл: „Присмял се хърбел на щърбел”.


Ако се съди по доброто настроение в ръководството на КАТ, там всичко си е окей. То си организира грандиозен банкет в петък вечер в Сърбия. Най-вероятно на маса са взети най-крутите антикорупционни мерки, може пък и да е почерпен опит в тази посока от сръбските ченгета. А те, както знаем, имат богат опит в това.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5025 |02.04.2016 Шефът на ДАИ остава под стража . 0| 6498 |01.04.2016 Свиленски пред Фрог: Шефът на ДАИ не искаше да анулира изпити на преписвачи . 0| 5025 |01.04.2016 Най-лесно се купува книжка в Гарбово, шефът на ДАИ знаел . 0| 4622 |01.04.2016 Шефът на АПИ: ТОЛ системата води справедливост

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads