Реклама / Ads
46| 6437 |12.08.2014 НОВИНИ

Дончева: И да си нарисуват лидер в БСП, нищо не може да ги спаси

.
Татяна Дончева
Президентът демонстрира външнополитически симпатии прекалено остро и отчетливо, хубаво е хората на ключови позиции да са по-приглушени в симпатиите си, заяви по НТВ Татяна Дончева от Движение 21.
 

Прозападните симпатии не са само про- Южен поток. Това е проект, в който може да бъде ангажирана млада работна ръка за години, това също трябва да се има предвид. Нас с Русия обаче ни обвързва фактът, че сме страна с недостатъчно ресурси и по пътя на транзита, каза тя.

Делян Пеевски има право да има фирми, но няма право да ги управлява пряко и да ги поставя една в друга като матрьошки, каза тя и попита кой пък освен Газпром е най-добрият строител на газопроводи. Българските политици, които си сложат главата в торбата, за да правят големи инфраструктурни проекти, трябва да знаят, че ще имат кратък живот, но може и за добро, добави Дончева. Ние като българи заложници на Украйна ли трябва да станем, това трасе е свързано и с Италия, и с Австрия, там русофили ли живеят, посочи тя. Най-добре е фирмите на Пеевски да бъдат изтласкани, препоръча тя. Аз не искам Пеевски да става централна тема; темата е трябва ли да се прави "Южен поток". Проектът трябва да бъде тикан, а служебното правителство трябва да направи така, че България да бъде вкарана в пакета с други държави.

Защо трябва да бъде назначена дъщерята на Величко Адамов; в политиката тези неща имат значение, въпреки че бащите и децата са отделно нещо. Не е много умен ход на правосъдния министър.

Познавам Г. Близнашки, не ми е приятел, но той има представа за нещата и определени принципи, отбеляза Дончева. Първите му прояви на фона на други висши кадри на БСП ще даде възможност за сравнение, а симпатизантите и членовете на БСП ще могат да си дадат сметка дали Близнашки е човек, чийто потенциал беше пропилян от БСП или не.

Няма път назад към БСП за Движение 21; напуснахме по собствена инициатива, без да правим от това скандал и драма, което е в интерес на добрия тон. Нищо не може да спаси БСП; не М. Миков, ами и да нарисуват лидер, пак няма да стане, каза Дончева. Обвързаността на партийното ръководство с олигархията е необратима, тя не може да се отстрани само с отстраняването на Станишев и Моника, посочи тя. Този проблем въобще не е решен; тази обвързаност върви през регионални структури, НС, предизборни структури и пр. Другото е неприемането на критика сред БСП. Не желая Движение 21 да се въвлича в интригите на БСП, това е зараза.

Напълно изключвам сътрудничество с ДПС; с останалите политически субекти БСП може да бъде партньор, каза Дончева. Няма да участваме във властта на всяка цена, а когато участваме, ще има изискване министрите да бъдат прилични хора.

Работим с група социолози, които дават много сериозен шанс на Движение 21 за влизане в парламента и почти императивно искат самостоятелно участие. Лицата в листите ни са млади. Ще бъда водач сигурно на две от листите и вероятно ще бъда поне този път лицето, което да издърпа останалите млади, каза тя.

Спасяването на парите на вложителите е важно, но парите на хора във властта, обвързани с мафията, трябва да станат ясни, коментира Дончева.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 36| 6596 |07.08.2014 Лидерът на СДС-София хвърли оставка заради завера . 16| 6385 |06.08.2014 Активисти натискат Радан Кънев да стане лидер на РБ . 17| 5568 |30.07.2014 М.Миков: Лидер съм, а не магьосник . 15| 5455 |30.07.2014 К.Нинова:Смяна на лидера не е достатъчна промяна на БСП

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads