Реклама / Ads
28| 5712 |14.09.2013 НОВИНИ

Дорис Пак: Правителството в България е марионетно

.
Дорис Пак
Сегашното правителство в България е едно марионетно правителство, което се управлява от Социалистическата партия. Това заяви на пресконференция председателят на Европейската народна партия (ЕНП) – жени Дорис Пак. Пак призова управляващите да помислят за бъдещето на България.
 

„Разтревожена съм от това, което се случва тук напоследък - полицията да иска от определена политическа партия имена, адресите и като цяло данните на новопостъпилите членове както се е случило във Варна. Това е неприемливо, недопустимо и никога не би могло да се случи в моята страна, защото ако полицай поиска информация от политическа партия, значи трябва да потърси медицинска помощ”, коментира Дорис Пак и подчерта, че „щом правителството не реагира и не взема мерки по отношение на такива действия, тогава има скрит дневен ред”.

Пак коментира и антиправителствените протести у нас като заяви, че това е „ситуация, която буди притеснение, и поставя много въпроси, като например защо правителството не предприема мерки и стъпки за разговор с протестиращите”. "България се управлява от правителство, което когато гласува например бюджета или други закони, разчита на гласовете на партия „Атака”, а това е една расистка и антиевропейска партия.

Ако правителството продължава да разчита на подкрепата на партия „Атака”, то трябва да си отиде”, заяви още Пак и отбеляза, че „като германски европеец, изпитва отчаяние от това, което вижда в България”. По думите на Дорис Пак – правителството в момента у нас не действа, крие се зад Социалистическата партия, не разговаря с протестиращите и не говори с хората.

„Очевидно съществува скрит дневен ред, който води до нежелание да се отиде до нови избори”, коментира още Пак. Тя отбеляза, че когато едно правителство съществува единствено и благодарение на гласовете и политическото поведение на „Атака” хората на улицата виждат това. Според Пак – „ГЕРБ никога не е разчитал на гласовете на „Атака” и никога не е бил зависим от тях”. „Ние не държим на ГЕРБ, ние държим на демократичното развитие на България”, заяви още Дорис Пак.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 4881 |14.09.2013 България по-скоро в Шенген, призова Барозу . 0| 6865 |14.09.2013 Няма заплаха за България заради вълната от сирийски бежанци . 9| 5319 |13.09.2013 България ще реагира на всеки опит за изопачаване на историята й . 10| 5217 |13.09.2013 Шопов: България е магарето, а ЕС държи моркова

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads