Реклама / Ads
3| 2528 |08.05.2024 НОВИНИ

Доц. Христо Христев: Обществото се довежда до масова идиотия. Промяната може да се случи само с разрушаване на тази уродлива реалност

.
Доц. Христо Христев
"Имаме кардинален проблем и той е, че през последните 15 години войнстващата простотия и откровената глупост се превърнаха във властваща норма в това общество. В тези условия "промяната" няма да се случи с изменения във фините баланси на конституцията, а още по-малко, чрез исторически компромиси с властващата и крадяща байганьовщина. Промяната, ако изобщо може да се случи, ще се случи чрез челен сблъсък и разрушаване на тази уродлива реалност".
 

Доц. Христо Христев, преподавател по европейско право в СУ ”Св. Климент Охридски”, Facebook. Заглавието е на редакцията на ФрогНюз.

 

Сутрешен блок на Българската национална телевизия. Основният канал на обществената медия. Руса жена над средна възраст блещи глупости за това, как звездите ѝ говорят и какви планове за света и се разказват свише. Явява се т.нар. "ясновидка на Берлускони"... Водещите я гледат в захлас и мълчат. Повтарям, това се случва по обществената телевизия, която издържаме с данъците си.

И ето така малко по-малко, ден след ден обществото се довежда до състояние на масова идиотия. А всякакви конспирации, обикновени глупости и дори завършени идиотии се превръщат в продаваем на това общество продукт... включително по време на големия обществен пазар, т.нар. избори.





Истанбулска конвенция, "норвежците ще ни вземат децата", COVID чудеса, ваксини, с които ни вкарват наночастици и ни контролират, докато светим по скенерите на летищата, истории колко е страшно еврото и колко е ценен българския лев, който, ако не е вързан за еврото, нямаше да има и стойността на тоталетната хартия... как в ЕС искат на всички да ни сменят пола, а освен това да ни направят гейове...


Междувременно може да организираме още 10 пъти избори за две, три или пет години. И още 10 пъти да променим конституцията. Все тая. Имаме кардинален проблем и той е, че през последните 15 години войнстващата простотия и откровената глупост се превърнаха във властваща норма в това общество. Наред с безпардонния бандитлък, който разбира и свежда държавата до баница, от която ядем по най-добрите байганьовски традиции. И това общество е в състояние на трайна деградация. По всякакви възможни линии. Включително в ценностна деградация и разрив на способоността за рационално отношение към дейсвителността. За базисно разбиране какви са нуждите, проблемите и решенията на общия ни живот. Кои са истинските ни проблеми, кои са възможните решения, кой може да ги осъществи.


В тези условия "промяната" няма да се случи с изменения във фините баланси на конституцията, а още по-малко, чрез исторически компромиси с властващата и крадяща байганьовщина. Няма да се случи и защото Х, понеже е супер пич и е седнал на един удобен стол, самият му седеж на този стол чудодейно ще промени действителността. Нито ще се случи, защото Y, попаднал във властова позиция, разбира политическия живот като назначаване на семейство, приятели и верни кучета, които са винаги съгласни с него/нея на всички възможни позции на публична власт. Промяната, ако изобщо може да се случи, ще се случи чрез челен сблъсък и разрушаване на тази уродлива реалност. По един или друг път. Друго възможно решение няма. Другото са илюзии, самозалъгване и реализация на лични кариерни, творчески и имуществени планове.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2341 |08.05.2024 Великобритания експулсира руски дипломат - не декларирал, че е офицер от военното разузнаване . 0| 2349 |08.05.2024 Украйна е засегната от "масирана" атака срещу енергийната мрежа . 5| 10116 |08.05.2024 Опит за сплашване на Запада! Какво се знае за тактическите ядрени учения на Русия? . 0| 2549 |08.05.2024 "По време на Втората световна война двата тоталитарни режима извършиха множество престъпления срещу Украйна"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads