Реклама / Ads
22| 7588 |12.07.2010 НОВИНИ

Доц. Петров лично пребивал жертвите си

.
Доцентът по икономика Алексей Петров – Трактора лично биел жертвите си, карайки ги да му прехвърлят акции, печаливш бизнес, или да връщат дългове.
 
Издевателствата срещу хората, които днес свидетелстват срещу бившия съветник в ДАНС, покровителстван лично от екс премиера Сергей Станишев, разказват, че малтретирането ставало в кабинета му "на четири очи". Това разкрива в интервю за “24 часа” прокурорът от СГП Светлозар Костов.

“Веднъж е извадил пистолет и го е насочил към човека, който е трябвало да прехвърли акции. И този човек каза пред нас: "В този момент бях готов да подпиша всичко." И го е направил.
Друг свидетел твърди, че когато са разговаряли за сграда и имот, в кабинета влезли охранители с пушки помпи. Застанали в редица зад гърба му и по даден знак демонстративно заредили пушките. Това са дребните трикове, които стряскат свидетелите. Много често не е нужно някой да бъде бит. Достатъчна е психологическа атака и демонстрация, за да се постигне желаният резултат - подписи, договори, прехвърляния на имоти”, обяснява схемите на въздействие държавният обвинител.
От СГП разказват любопитен случай с жертва на Октопода. Акцията по изнудването му била водена от дясната ръка на доц. Петров – Джотолов. Заедно с мутри той така притиснал прокурорския свидетел, че на другия ден получил исхемичен инсулт и е влязъл в болница. На третия ден доброволно е напуснал лечебното заведение, макар да не е излекуван. Взел си е жената и детето и е избягал в Италия, за да ги спаси. Но дори и там те са открили телефона му и са го притеснявали. Толкова на сериозно е приел човекът заканите, че ще бъдат продадени на украинци за органи, че е поискал защита и 2 седмици е бил под охрана на карабинерите.

Свидетелят е раказал, че е знаел, че зад ИН-80 и Джотолов стои Алексей Петров. Казали са му го, пред него са водени телефонни разговори с Петров, който трябвало да одобри размера на дълга и графика за плащането. Според прокурора графикът е бил невъзможен. Карали са го да плати 70 000 лева в рамките на 3 месеца.
По-рано е бил принуден да прехвърли много успешен бизнес на други. Сега защитата се опитва да изкара този свидетел измамник. Да, той е осъждан за парите, които дължи. Но не е имал изход - след като са му взели бизнеса, той няма откъде да вземе пари, за да връща, твърди прокурор Костов.

Дасегашното разследвания на прокуратурата показвало, че Алексей Петров и останалите от групата му са създали усложнена престъпна група с подструктури, всяка със свой профил. Тази, която създава "славата" на групата и всява страх, е за рекет, насилие и отнемане на имущества. Това са Джотолов и Антон Петров - Хамстера. Други се занимават с трупане и изпиране на капитали. Разследваме и дейност на групата, свързана с "Кремиковци" и с експлоатация на жени в публични домове. В този аспект още не можем да кажем категорично кое е доказано и кое - не, казва обвинителят.

Разпитаните свидетели по делото до сега са над 40, изготвени са и 4 психиатрични експертизи на пострадали и други, по които се работи. Изводите на СГП са, че все още е останал страх у жертвите и някои са включени в програмата за защита.
На съда са представени над 50 тома с доказателства. По делото “Октопод” работят трима прокурори и над 10 следователи. Обвиняемите са 8 души, но само Алексей Петров и Марчело Джотолов са в ареста. Делото срещу тях е за членство в организирана престъпна група, извършвала широк спектър от престъпления - пране на пари, изнудвания, сводничество, склоняване към проституция и др. Отделно вървят данъчни ревизии. Те са над 120 - не само на обвиняемите, но и на свързани с тях лица или на фирми, в които участват в престъпните схеми.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4788 |05.07.2010 Петров и Лефтеров пробили матурите по литература . 40| 5684 |02.07.2010 Д. Луджев адвокатства на „октопода” А. Петров . 23| 5579 |17.06.2010 Ал. Петров: Спецслужбите ни и чужди посолства елиминирали хора . 2| 4455 |17.06.2010 Дянков ще се обяснява лично но Оли Рен

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads