Реклама / Ads
63| 5025 |23.11.2013 НОВИНИ

ДПС: Президентът да си подаде оставката, да даде пример

.
Ако президентът Росен Плевнелиев счита, че народните представители трябва да подадат оставка, защото няколко хиляди души им я искат, нека бъде така добър да даде пример, подавайки своята собствена. Това заяви заместник-председателят на парламентарната група на ДПС Камен Костадинов за "Дарик".
 

Той призова държавният глава да мери с еднакъв аршин ситуацията около себе си, тъй като по същия начин, по който има недоволни, които не искат този кабинет, така има и протестиращи, които искат оставката на президента.

По думите му от ДПС не са знаели нищо около случая „Бисеров", "бях силно изненадан от всичко, което се случи". „Няма от къде да разберем. Моята последна среща с господин Бисеров е от преди той да реши да напусне партията. Това стана един неделен ден, когато всички ние получихме съобщения от пресцентъра", обясни Костадинов.

Според Костадинов е започнало да се оформя внушение и да се създава усещането, че българското правителство няма никаква подкрепа, никой не го иска, цялото общество е срещу него, но то е узурпирало властта. „С митингите преди седмица ние показахме, че не е така," посочи Костадинов.

„С митингите най-сетне допуснахме и дадохме възможност на хората, които много отдавна искаха това нещо да се случи, да дойдат и да заявят себе си, да заявят своята гледна точка, да покажат на българските журналисти и общественост, че има и друга гледна точка", заяви Костадинов.

„Ние показахме, че има милиони и няколко стотици хиляди души, които са гласували за това правителство, подкрепят го и искат да продължи да работи, одобряват неговата дейност, които усещат върху собствените си доходи и битие резултатите от това правителство", допълни депутатът от ДПС.

Относно извинението на лидера на БСП Сергей Станишев за възродителния процес, Костадинов заяви, че гледката - Лютви Местан, като ръководител на партия, „изразяваща колективна воля на това население, потърпевшо от този процес, беше достатъчно ясна".

„Раните не могат да зараснат, аз съм близо до тези хора и общувам интензивно с тях през последните 17-18 години, но когато има искрено разкаяние, лесно се дава и прошка. Прошката и разкаянието, като започнем през библейските текстове, минем през православната религия, и другите религии, това са двете задължителни атрибути на това да има единение", каза още Костадинов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 22| 5252 |22.11.2013 Президентът пита ДАНС за насилие срещу протестиращи . 15| 5502 |06.11.2013 Петков: Президентът закъсня, много! . 103| 5246 |05.11.2013 Президентът свиква КСНС на 20 ноември . 108| 9174 |04.11.2013 Проф. Людмил Георгиев: Ако Орешарски подаде оставка, отиваме към гражданска война

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads