Реклама / Ads
6| 5389 |10.01.2008 НОВИНИ

ДСБ готвят посрещане на Владимир Путин с протести

.
Демократи за силна България подготвят протестни действия срещу посещението на руския президент Владимир Путин у нас на 17 и 18 януари. Това обяви шефът на софийската организация на партията Атанас Атанасов.
 

От ДСБ заявиха, че с визитата на Путин ще се затвърди енергийната зависимост на страната ни от Русия. „Това ще доведе до все по-голямото икономическо заробване на България и ще ускори мащабните проекти на руския президент, превръщащи България в „Троянски кон” на Путиновата олигархия в ЕС”, обясни Атанасов. Според него предстоящото посещение на руския държавен глава у нас „ще бъде кулминация на угодничеството на президента Гоце Първанов и на българското правителство към новия руски диктатор”. От партията на Костов са убедени, че имперската политика на Путин е пряка заплаха за българския национален интерес. ДСБ се обявява и срещу строителството на АЕЦ „Белене”, срещу унищожаването на черноморския туризъм и на Странджа заради петролопровода „Бургас-Александруполис”, както и срещу унищожаването на българската природа заради проекта на газопровода „Син поток”, защото „тези проекти са неизгодни за България”.

Атанас Атанасов припомни също, че „бившият офицер от КГБ” Путин е установил диктаторски режим – унищожил е свободата на словото, възродил е политическата полиция, която преследва противниците му и извършва политически убийства. Лидерът на ДСБ в София обяви, че руският президент практически е въвел еднопартийна система на управление.

atanasov.jpg

Поради това тъмносините демократи ще подготвят протестни действия, съвместно с неправителствени и граждански организации - „Коалиция за качествено управление”, Асоциация на свободното слово „Анна Политковская”, Гражданска инициатива „Справедливост” и Коалиция „Да остане природа”.

ДСБ ще проведе и кръгла маса на тема: „Енергийната и икономическа зависимост на България от Русия”, на която ще бъдат анализирани резултатите от посещението на Путин у нас и подписаните нови договорености с Русия. За участие в обсъждането вече са дали съгласие журналистът Иво Инджев, политологът Огнян Минчев  и бившият шеф на Комитета за използване на атомната енергия за мирни цели (КИАЕМЦ) Георги Касчиев. Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4972 |09.01.2008 Яка охрана за Куйович готвят в Пловдив . 0| 5040 |17.12.2007 Владимир Путин даде съгласието си да стане премиер на Русия . 3| 5480 |14.12.2007 Застрелват Путин по Коледа? . 2| 4952 |03.12.2007 Пропутиновата партия побеждава; президентът броди нощем из Москва

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads