Реклама / Ads
2| 5215 |22.06.2014 НОВИНИ

Двете изчезнали деца във Варна все още се издирват

.
Продължава издирването на двете изчезнали деца във Варна - 2-годишно момиченце и 6-годишния Марин. Официално жертвите в кв. "Аспарухово" са 11 души.
 


В издирвателните дейности ще се включат както от полицията, така и от „Гражданска защита" и екипите на пожарната. Те отново ще тръгнат по следите на двете деца, които изчезнаха в нищото в нощта на природното бедствие.

Възстановяването на квартал „Аспарухово" след голямата приливна вълна продължава и днес. Въпреки умората, хората станаха и се опитват да изчистят домовете си. Очаква се доброволци да дойдат и днес и да се включат в помощ на пострадалите.

Добрич остава най-пострадал от водната стихия, остава в сила бедственото положение в града. Потвърдена е смъртта на един човек вследствие на бедствието.

Заради падналите в следобедните часове вчера в Добричко дъждове, между 14 и 20 л/кв. м, дерето на река Добричка отново преля снощи, но водата се е отекла в северната зона на Добрич без да създава допълнителни проблеми, съобщи пред Дарик радио кметът Детелина Николова.

Водоподаването във всички помпени станции е възстановено, с изключение на помпена станция Болата, заради което без вода продължават да са две села в община Каварна - Българево и Св. Никола, както и курорт Русалка.

В Добрич водоснабдяването също е възстановено, възможно е обаче по високите етажи на жилищните сгради все още налягането по тръбите да не е достатъчно.

Според шефа на ВиК инж. Юлиян Иванов водата е годна за пиене, тъй като се добива от дълбоки сондажи. По препоръка на РИОКОЗ обаче, трябва да се изчакат резултатите от взетите проби за чистотата на питейната течност, а дотогава на населението се препоръчва да използва за пиене бутилирана или преварена вода.

Около 14 екипа на ВиК ще отпушват през днешния ден канализацията в затлачените места, съобщи инж. Иванов. Няма селища в областта без ток, информираха от Областния съвет за сигурност. В Добрич 5 трафопоста са без електрозахранване и днес ще се работи по отстраняване на повредите.

Всички пътища в региона са проходими. С изцяло разрушен асфалт е пътят от с. Богдан към областния град покрай градското сметище.

Повече от 70 души са нощували снощи в Кризисния център в зала "Добротица". Днес огледите на пострадалите къщи, обекти и улици продължават. 45 екипа на Пожарна безопасност от Добрич, Пловдив, Стара Загора, Русе и други градове ще отводняват засегнатите райони.

По-оптимистично изглеждат нещата на Прохода на Републиката. Строители дават заявка, че могат да приключат възстановяването на пътя до 10 дни. От Агенция "Пътна инфраструктура" уточниха, че ремонтните дейности трябва да приключат до края на юли.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 5225 |21.06.2014 Издирват две деца, изчезнали при потопа във Варна . 9| 5044 |20.06.2014 Йовчев потвърди: 9 жертви с две деца във Варна,3-ма в неизвестност, 1 загинал в Добрич . 4| 8639 |15.06.2014 6-валентна ваксина за децата . 2| 4740 |11.06.2014 Деца загинаха при пожар в дома си

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads